Spanje

Spanje

EIGEN REISERVARING

Spanje is één van mijn favoriete bestemmingen binnen Europa. Niet alleen vind ik het een ontzettend mooi land, maar ik vind de sfeer hier heerlijk. Het is dan ook niet voor niks dat ik hier twee keer een half jaar heb gewoond. Ik ben verliefd geworden op Spanje!

Voordat ik in Spanje heb gewoond heb ik al het geluk gehad om veel mooie plekjes in dit land te ontdekken, zoals verschillende plaatsen aan de Costa Brava en Costa Dorada en de hoofdstad Madrid. De cultuur en sfeer in Spanje trokken mij zo erg aan dat de keuze snel was gemaakt toen ik op stage moest. Dit wou ik sowieso in Spanje doen. Ik heb een half jaar in Barcelona stagegelopen bij Hotel Arts. Ik had een huisje aan het strand van Barceloneta. Naast de mogelijkheid tot de leukste feestjes en elke dag na het werk even aan het strand te liggen, heb ik natuurlijk op mijn vrije dagen de stad zelf en de omgeving ervan verkend.

Barcelona is een heerlijke stad met veel bezienswaardigheden, zoals de prachtige Sagrada Familia en het park van Gaudí: Park Güell. Gaudí heeft op nog veel meer plekken in de stad zijn stempel gedrukt, zoals Casa Milá en Casa Batlló. De Ramblas is natuurlijk niet te missen in Barcelona. De levende standbeelden, winkeltjes en restaurantjes maken het een toeristische trekpleister. Wat je wat mij betreft niet mag missen hier is Mercat La Boquería. Het is een enorme versmarkt, met niet alleen heerlijk eten en drinken, maar het is ook een lust voor het oog.

Sla ook de Monjuic niet over. Het is een berg met op de top Castell de Montjuic met een prachtig park eromheen en het olympisch stadion. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de stad en omgeving. ’S Avonds is de prachtige fontein op Plaza d’Espanya een magische plek. Geniet met een drankje van de prachtige fonteinshow.

Voor het allermooiste uitzicht over de stad ga je naar de Bunkers del Carmel. Ze liggen boven op een heuvel en bieden je echt, vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht over de stad en zee. Het is even een klim, maar ik vond dit het zeker waard!

Even ontsnappen uit de drukte van de stad? Er liggen veel leuke dorpjes in de omgeving van Barcelona, zoals de middeleeuwse dorpjes Besalú en Pals of het Venetië van Spanje: Girona.

Zoals ik al zei vind ik Spanje een heerlijke plek, zowel om te wonen als voor vakantie. Nadat ik mijn studie had afgerond heb ik dan ook besloten om een Spaanse taalcursus in Spanje te doen. Dit keer viel mijn keuze op Málaga. Een heerlijke stad die na Sevilla de grootste van Andalusië is. Kunst, winkelen, cultuur, lekker eten, strand: de stad heeft het allemaal. Ik vond het centrum van Malaga ontzettend mooi. Het is een heerlijke bestemming en perfect voor een stedentrip, maar dus ook om een half jaar te wonen . Málaga is natuurlijk de stad van Pablo Picasso, een bezoek aan het Picasso museum mag dan dus eigenlijk ook niet ontbreken.

De prachtige haven, het fort en paleis van Alcazaba, de kathedraal, het kasteel van Malaga, Romeinse Theater, de arena van stierengevechten bij Plaza de Toros en de botanische tuinen. Genoeg te doen in de stad! ’s Avonds geniet je van een heerlijk drankje op het levendige Plaza de La Merced. Een erg levendig plein waar tevens mijn school aan lag, ik weet hier dus wel alle leuke plekjes te vinden!

Het is ook leuk om een voetbalwedstrijd van Málaga CF bij te wonen. Misschien niet het hoogste niveau, maar er was een leuke sfeer en het was heerlijk om een potje voetbal te kijken met op de achtergrond de prachtige zonsondergang.

Een excursie die je wat mij betreft zeker moet doen is Caminito del Rey. Over loopbruggen wandel je door de kloof. Vroeger was dit één van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld, maar het is gerestaureerd en is nu zeker niet meer gevaarlijk. Tuurlijk zal je soms even moeten slikken als je de metersdiepe kloof onder je inkijkt, maar door het prachtige uitzicht op de smaragdgroene rivier vergeet je de angst volledig. Op verschillende plekken in de route kun je de oude route nog zien, dan ben je wel even blij dat jij veilig op de houten loopbrug staat in plaats van de afbrokkelende rotsen. Je eindigt de route op de hangbrug van 35 meter lang boven de kloof. Ja, deze wiebelt en laat je goed de diepe afgrond zien, maar het is het zeker waard. Door het rooster kijk je de metersdiepe kloof in wat het erg bijzonder maakt. Een ervaring die ik nooit meer vergeet, en misschien voor mensen met hoogtevrees niet de juiste plek is, maar verder zou ik het iedereen aanbevelen!

Niet alleen Málaga zelf is een leuke stad, maar ook de omgeving ervan. Wij hebben bijvoorbeeld een scooter gehuurd en zijn langs de kust richting Nerja gereden. Prachtige uitzichten en leuke dorpjes, dat is wat deze route kenmerkt.

Niet alleen Malaga, maar heel Andalusië is een prachtig gebied. Veel dorpen en steden in de omgeving moet je dus eigenlijk ook wel bezichtigen wanneer je in Malaga verblijft en tijd hebt. Niet alleen de prachtige steden Sevilla en Granada, maar ook het magische witte stadje Mijas, de stad beroemd vanwege de brug: Ronda en de warmwaterbronnen van Santa Fe.

Ik kan blijven praten over Spanje en waarom dit een heerlijke vakantiebestemming is. Wil je meer weten? Twijfel niet en stuur me gerust een berichtje. Wie weet zit jij binnenkort wel aan het strand in Spanje een Sangria te drinken!

Canarische Eilanden

Er zijn zeven Canarische eilanden, allemaal met verschillende landschappen. De grootste van de zeven is Tenerife. Het noorden van Tenerife is prachtig groen, de rest van het eiland is een stuk droger. De hoogste berg van Spanje ligt op Tenerife: de Teide. Bijzonder zijn de stranden van Tenerife, zoals Playa Los Guíos, deze is namelijk zwart. Maar het eiland kent nog veel meer badplaatsen en mooie stranden. Bijvoorbeeld de luxueuze Costa Adeje, het populaire Los Cristianos, het feeststrand van Playa de Las Américas en Puerto de la Cruz.

Ik vond zelf de hoofdstad van het eiland ontzettend leuk: Santa Cruz. Een mooie stad met een leuke sfeer, veel winkels, gezellige pleinen en restaurants. Wij verbleven zelf in San Marcos, in een casita midden tussen de bananenplantages. Een heerlijk plekje om even tot rust te komen met dicht bij het vulkanische zandstrand van San Marcos. In de omgeving liggen veel leuke dorpjes om te bezoeken, soms zelfs alleen maar tussen de locals: een heerlijke Spaanse sfeer dus!

Een ander populair eiland is Gran Canaria. Dit is, naar mijn mening, een eiland waar je van moet houden. Voor een heerlijke strandvakantie zit je hier in ieder geval goed! Er zijn veel badplaatsen en brede zandstranden. Ook leuk zijn de duinen van Maspalomas. Maar ook een mooie plaats om te bezoeken is Puerto de Mogan. Dit lijkt wel het Venetië van de Canarische eilanden. Het is een havenplaats met allemaal kanalen, ontzettend mooi!

Wat ik persoonlijk een minpunt vond van Gran Canaria is de hoeveelheid Chinese winkels. Op bepaalde delen van het eiland vond ik dit (teveel) de overhand hebben. Los daarvan is het een leuk eiland om met je huurauto de stranden en mooie plaatsjes te bezoeken!

Een heel ander eiland van de Canarische Eilanden is Lanzarote. In plaats van brede, gouden zandstranden vind je hier veel lavastranden. Dit maakt het echter niet minder mooi! Lanzarote is wat authentieker dan de twee bovenstaande eilanden. Mooie badplaatsen op Lanzarote zijn Puerto del Carmen, Playa Blanca en Playa Flamingo. Het is een vulkanisch eiland en heeft dus zeker een bijzondere natuur! Er zijn zo’n 300 vulkanen op het eiland en de lavavelden in het Timanfaya National Park mogen ook echt niet ontbreken bij het ontdekken van de natuur van dit eiland. Net als op de andere Canarische Eilanden is het aan te raden om een auto te huren om zo het eiland te ontdekken.

Ben je in September of April op Lanzarote? Ga dan zeker naar één van de jazz- of blues concerten bij de Cueva de los Verdes. Een verzameling grotten, ontstaan door een vulkaanuitbarsting meer dan 5000 jaar geleden. Maar ook de hoofdstad Arrecife is leuk om te bezoeken. Een mooie havenstad met kastelen, winkels en restaurants.

Ben je een surfliefhebber? Dan is Fuerteventura dé plek voor jou! Het heeft hele mooie zandstranden met veel wind, dit maakt het dus erg geschikt voor surfers. Daarnaast is het ook een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Gran Canaria. Huur een auto en ontdek de ongerepte natuur, mooie witte brede zandstranden en eet heerlijke tapas in een van de restaurants onderweg of in een leuk dorpje.

La Gomera en La Palma zijn dé wandeleilanden van de Canarische Eilanden. De eilanden kennen een prachtige groene en ongerepte natuur die zeker het ontdekken waard is. Het verschil tussen La Gomera en La Palma is dat er op La Palma net iets meer te doen is. Zo heeft dit eiland bijvoorbeeld nog wel een aantal badplaatsen met lavastranden en de mooie stad Santa Cruz de Palma, dit wordt ook wel vaak gezien als één van de mooiste plaatsen van de Canarische Eilanden.

El Hierro is het kleinste eiland van de zeven. Ben je op zoek naar rust en een mooie natuur? Dan zit je hier goed. Als echte strandliefhebber kun je beter één van de andere eilanden ontdekken. Net als La Gomera is het de perfecte bestemming om te wandelen door de prachtige natuur. Ook duiken is mooi langs de kust van El Hierro, voornamelijk in het waterreservaat bij La Restinga.

Ben je op zoek naar een winterzonbestemming? Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura zijn hier zeker geschikt voor. Ontdek met een huurauto wat deze eilanden allemaal nog meer te bieden hebben.

Stuur me gerust een berichtje als je meer wilt weten over (één van) deze eilanden!

× Hoe kan ik je helpen?