Blogs & Nieuws

07-05-2021

De 7 moderne wereldwonderen: welke heb jij al gezien?

Petra – Jordanië
Petra is één van de hoogtepunten van Jordanië en dat is niet onterecht. Deze oude stad is een mysterieuze plek in Jordanië. De stad ligt midden in de woestijn. Petra betekent in het Hebreeuws rots. Dat is toepasselijk! De stad bestaat namelijk uit rots woningen en uit de rotsen gehakte tempels en graven van tientallen meters hoog. Wandel door de (soms wel 200) metershoge kloven en bezoek natuurlijk de schatkamer Al Khazneh. Het is het bekendste monument van de stad en diende als graftempel. Het is maar liefst 40 meter hoog en prachtig om te zien. Ik zou je aanraden om vroeg in de ochtend te gaan, dan schijnt de zon erg mooi de kloof in en slapen (hopelijk) de meeste toeristen nog. Wil jij meer weten over Jordanië? Klik dan hier.

Chinese muur – China
De Chinese muur is bijna 10.000 kilometer lang en diende als verdediging. Omdat de muur zo lang is zijn er dus ook veel plekken waar je deze kunt bewonderen. Jinshanling, Badaling en Simatai zijn een aantal plekken vanwaar je echt prachtig uitzicht hebt over de Chinese Muur. Het is niet alleen één van de wereldwonderen maar staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij mij staat deze hoog op de bucketlist, bij jou ook? Wil je meer weten over China? Klik dan hier.

Cristo Redentor – Brazilië
Bovenop de Corcovado berg staat het wereldwonder Cristo Redentor, ook wel Christus de Verlosser. Het is een gigantisch beeld van 38 meter hoog. De spanwijdte van de armen is maar liefst 28 meter. Je kunt tot aan de voeten van het beeld komen, maar ook van een afstand is het erg indrukwekkend om naar te kijken. Het beeld is het gezicht van Brazilië en mag dus ook niet ontbreken op je lijstje. Wil je meer over Brazilië weten? Klik dan hier.

Chitzen Itza – Mexico
Chitzen Itza was een van de belangrijkste steden van de Maya’s. Het is een enorm complex en een van de bekendste Maya bouwwerken ter wereld. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus ook één van de zeven wereldwonderen. Wat mij betreft is dat ook niet onterecht. Het is hier prachtig en erg indrukwekkend om rond te lopen. Grote delen van de stad bevinden zich nog steeds onder de grond, nog lang niet alle overblijfselen zijn opgegraven. De Piramide van Kukulcan is het pronkstuk van de stad: het was de grootste piramide van de stad. Wil je meer weten over Mexico? Klik dan hier. 

Colosseum – Italië
Is het je al opgevallen? Het Colosseum is het enige wereldwonder dat in Europa staat. Dat is toch een eer! Het oude amfitheater in Rome stamt uit de Romeinse tijd. Vroeger vonden hier gladiatorgevechten plaats. Door aardbevingen is helaas een deel ingestort, maar gelukkig staat het grootste deel nog overeind. Ik vond het erg bijzonder om dit stukje geschiedenis van Rome te ontdekken. Daarnaast is het natuurlijk erg indrukwekkend om dit mooie bouwwerk te bewonderen. Wil je meer weten over Italië? Klik dan hier.

Taj Mahal – India
Shah Jahan liet de Taj Mahal bouwen als eerbetoon aan zijn vrouw na haar overlijden. Het is een grafmonument en wordt dus ook gezien als de ultieme liefdesverklaring. Zowel het gebouw als de tuin is perfect symmetrisch, waardoor het echt een lust voor het oog is om naar te kijken. Wat mij betreft zeker eentje voor op de bucketlist. Wil je meer weten over India? Klik dan hier.

Machu Picchu – Peru

Machu Picchu is erg bijzonder en zeker een must-do tijdens je reis door Peru. De stad ligt bovenop een bergtop midden in het oerwoud en is daarom al uniek. Maar hoe bijzonder is het dat de Inca’s alles betreffende de stad honderden jaren geleden zelf naar boven hebben gebracht? De mysterieuze stad bereik je door middel van een 45 kilometer lang slingerend pad. Misschien even een zware klim, maar wanneer je de Inca stad bereikt hebt ben je dit op slag vergeten, want wat is dit mooi! Wat precies de functie van de stad was is nog steeds niet zeker, maar gedacht wordt dat de stad het buitenverblijf van de koningen was. Wil je meer weten over Peru? Klik dan hier.

28-03-2021

Even voorstellen

Hoi ik ben Danique, leuk je te leren kennen! Na een opleiding bij Personal Touch Travel ben ik persoonlijk reisadviseur en help ik jou bij het vinden van jouw droomvakantie. Zonvakanties, wintersportvakanties, cruises of reizen naar verre oorden? Samen gaan we in gesprek en creëren we de perfecte vakantie. Laat je adviseren en inspireren en ervaar het gemak van mijn persoonlijke aanpak. Stuur me eens een berichtje en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

25-03-2021

Langste zipline ter wereld

De langste én snelste zipline ter wereld is de Jebel Jais Zipline. Het verslaat de zipline in Peru. Met snelheden tot 150 kilometer per uur vlieg je boven een kloof van maar liefst 2,8 kilometer lang. Deze enorme adrenalinekick is gelegen in Ras Al Khaimah, een emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. De start is op 1.600 meter hoogte vanaf de hoogste berg van het emiraat: Jebel Jais. Het uitzicht bovenop de berg bij de start is prachtig. Hopelijk ben je niet te zenuwachtig en kun je hier ook echt even van genieten.

Je gewicht wordt verzwaard tot 110 kilo, om genoeg snelheid te kunnen maken, je krijgt een helm, gaat op handen en voeten zitten en daar ga je: met hoge snelheden vlieg je over het prachtige gebergte. Vergeet niet af en toe om je heen te kijken om te kunnen zien hoe mooi het landschap hier is! De ‘vlucht’ duurt maar twee of drie minuten. Hou dat in gedachten als je toch een beetje plankenkoorts krijgt op het moment dat je bovenop de top klaar staat om te vertrekken.

Durf jij het aan?

× Hoe kan ik je helpen?