India

India

India is erg groot en heeft veel te bieden. Het is veelzijdig en stroomt over van bezienswaardigheden.

In het noorden van India vind je de Himalaya, in het westen woestijn, in het zuiden kun je ontspannen op één van de stranden en in centraal India vind je nationale parken en natuurlijk: tijgers! Daarnaast is het land ontzettend rijk aan cultuur.

Wat natuurlijk hét hoogtepunt van India is, is de Taj Mahal in Agra. Het is met recht één van de zeven wereldwonderen. Shah Jahan liet de Taj Mahal bouwen ter ere aan het overlijden van zijn vrouw. Het is een grafmonument en wordt dus ook gezien als de ultieme liefdesverklaring. Eén ding is zeker: het is prachtig!

Varanasi is de heilige stad van de Hindoes en ligt aan de heilige rivier de Ganges. In het heilige water wassen zij hun zonden van zich af. Het is een magische plek waar alle rituelen en tradities goed te zien zijn. Dit kunnen ook schokkende rituelen zijn, zoals begrafenissen en crematies. Maar hier ervaar je wel het échte India. Het is tevens één van de oudste steden ter wereld.

Rajasthan is een magische, kleurrijke deelstaat in India. De prachtig gekleurde kleding van de lokale bevolking kleuren het straatbeeld hier. De deelstaat kent veel bezienswaardigheden en mooie steden. Neem bijvoorbeeld Jaipur: de roze stad. Of het Venetië van het oosten: Udaipur. Het wordt vaak de meest romantische stad van India genoemd. Om nog even in de kleuren te blijven: Jaisalmer is de gouden stad van Rajasthan. Deze stad in de woestijn lijkt regelrecht uit een sprookje te zijn gekomen. In Pushkar vind je een heilig meer en de bekende kamelenmarkt. Een bijzonder spektakel om mee te maken.

Amritsar is een andere belangrijke religieuze stad in India. Een belangrijk heiligdom van de stad is de Gouden Tempel. De grootste stad van India is Mumbai. Mumbai staat natuurlijk vooral bekend om Bollywood, het Hollywood van India. Maar wist je dat je ook een tropisch regenwoud in dit stedelijke gebied kan vinden? Ja echt!

Goa is een heerlijke bestemming in India. De relaxte sfeer in de gezellige vissersdorpen moet je zeker ervaren tijdens je reis door India. Het is prachtig groen en biedt heerlijke, witte stranden. Ook voor een feestje zit je hier goed!

Wat je natuurlijk niet mag missen in India zijn de tijgers. Bandhavgarh National Park moet de beste plek zijn om tijgers in het wild te spotten, hier is de grootste dichtheid aan tijgers. Of probeer ze te spotten bij Parambikulam Tiger Reserve.

Wil jij weten of het bijzondere India bij jou past? Stuur me een berichtje en dan kijken we samen of dit jouw volgende bestemming wordt.

× Hoe kan ik je helpen?