China

China

China is een enorm land en kent vele hoogtepunten. Iedereen kent China natuurlijk van de Chinese Muur. Dit is ook zeker iets wat op je lijstje moet staan wanner je door China reist. Maar vergeet ook niet alle andere bezienswaardigheden die het land rijk is. Hou er wel rekening mee dat het qua hygiëne niet zoals in Nederland is. Kinderen dragen de bekende poepbroekjes waardoor ze makkelijk kunnen poepen en plassen op de straat in plaats van de luiers zoals wij ze kennen, en je moet niet raar staan te kijken als je iemand op straat hoort roggelen en spugen. Maar China is enorm in ontwikkeling dus je zult dit steeds minder en minder ervaren. Denk er ook aan dat het niet overal normaal is om Engels te kunnen spreken of Engelse borden te kunnen lezen. Maar ook hier ontwikkelt het land zich in, jongeren leren steeds meer Engels, dus het communiceren wordt steeds makkelijker.

Misschien schrikt het je een beetje af wat ik hierboven schrijf, maar vergeet zeker niet dat het echt een prachtig land is dat ontzettend veel te bieden heeft. Naast de Chinese Muur is er nog iets in China dat je absoluut niet mag missen: het Terracottaleger in Xi’an. Het is een enorme archeologische vondst van duizenden terracotta soldaten en paarden. Het grote leger waakt over de ziel van de eerste keizer van China.

Wat je ook niet mag missen: het pandareservaat in Chengdu. Als je vroeg in de ochtend gaat heb je de meeste kans om de dieren nog redelijk actief te zien. Anders is de kans groot dat ze zullen slapen. De reuzenpanda is één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Hoe leuk is het om van zo dichtbij deze klungelige, enorm schattige beesten te kunnen bekijken.

In Leshan vind je de grootste zittende Boeddha ter wereld. Je kunt zowel bovenaan als aan de voet van de Giant Boeddha komen. Het is een indrukwekkend reuzenbeeld dat volledig uit een rots is gehakt.

Beijing is de hoofdstad van China en wordt ook wel Peking genoemd. Het is een levendige stad waar veel te doen is. Het heeft een traditioneel deel, maar ook een modern deel met hoge wolkenkrabbers. De Verboden Stad is een paleizencomplex dat meer dan 500 jaar verboden was voor de ‘gewone’ bevolking van China. Vanuit hier bestuurden de keizers het rijk. Nu is het een museum en toegankelijk voor iedereen. Ook het zomerpaleis is een mooie plek, gebouwd door de keizerinweduwe Cixi. Van hieruit kijk je over het meer en kun je de zonsondergang vanaf het balkon bekijken.

Ook het Plein van de Hemelse Vrede is een belangrijke plek in Beijing. Midden op het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. De Tempel van de Hemel is één van de mooiste en grootste tempels van China. De keizers brachten hier offers aan de goden. En tot slot natuurlijk het hoogtepunt vanuit Beijing: de Chinese Muur. Maar waar kun je deze nou het beste bekijken?

Stuur me een berichtje en dan gaan we kijken wat het beste bij je past en hoe we je droomreis naar China kunnen creëren.

× Hoe kan ik je helpen?