Jordanië

Jordanië

Misschien is het niet een bestemming waar je meteen aan denkt, maar dat is volledig onterecht. Romeinse steden, de roze stad Petra, ruige natuur, woestijnen, duiken en natuurlijk de Dode zee. Jordanië is een prachtig land die bij iedereen een indruk zal nalaten. Jordanië is de perfecte bestemming voor een roadtrip. Het is wel een Islamitisch land, dus denk hier wel aan en respecteer de cultuur. Zo is het bijvoorbeeld in de badplaats van Jordanië, Aqaba, niet gebruikelijk om in bikini aan het strand te liggen. Het ligt aan de Rode zee en is dus wel een walhalla voor het duiken en snorkelen!

De hoofdstad van Jordanië is Amman. De stad kent een aantal bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater, de ruïnes van de tempel van Hercules en de Citadel op de hoogste heuvel van Amman. Het uitzicht vanaf hier over de stad, vooral bij zonsondergang, is prachtig. Een andere indrukwekkende bestemming is Jerash. Je vindt hier overblijfselen van de eeuwenoude stad. Een plek waar de geschiedenis van de Romeinen, Grieken en Byzantijnen samenkomt. Het hoogtepunt van de stad is de tempel van Artemis, opgedragen aan de Griekse godin Artemis. Van de enorm hoge zuilen staan er maar liefst nog elf overeind.

De beroemde stad Petra is hét hoogtepunt van je reis door Jordanië. De stad ligt midden in de woestijn en is uit de rotsen gehakt. Het is één van de wereldwonderen op aarde. El Siq is de toegangsweg naar Petra. Het is een pad van 8 kilometer door een smalle kloof. Aan het einde van het pad wandel je meteen tegen het hoogtepunt van Petra aan: de Schatkamer van de Farao. Het is een koninklijk graf, uitgehakt uit de rode stenen. Wandel ook zeker naar het uitkijkpunt, vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over dit bijzondere bouwwerk. Naast de schatkamer kent de stad nog veel meer prachtige bouwwerken zoals de tempel, de kerk en het amfitheater. Een bijzondere stad waar je zeker een bezoek aan moet brengen.

Ontdek met een 4×4 jeeptour de woestijn van Wadi Rum. Het maanlandschap met indrukwekkende rotsformaties is iets dat je echt niet mag missen in Jordanië. Het is dus geen standaard woestijn met alleen maar zand. Overnacht midden in de woestijn in een traditioneel kamp en geniet van de prachtige sterrenhemel: een ervaring om nooit te vergeten.

We kennen natuurlijk allemaal de bekende Dode zee waar je kan drijven op het water. Deze ligt dus ook in Jordanië. Het water heeft zo’n hoog zoutgehalte, dat je gewoon blijft drijven zonder moeite.

Aan de Dode zee ligt ook de Wadi Mujib. Kleurrijke kloven met water waar je doorheen kan lopen. Gegarandeerd prachtige wandelingen!

Ben jij ook zo benieuwd naar dit indrukwekkende land? Laten we binnenkort de mogelijkheden bespreken!

× Hoe kan ik je helpen?