Peru

Peru

Wie aan Peru denkt, denkt meteen aan Machu Picchu. Dit is ook zeker één van de vele hoogtepunten van het land. Ja je leest het goed: één van de vele. Peru heeft zoveel te bieden dat je reis zonder twijfel onvergetelijk wordt.

Een ander hoogtepunt van Peru is bijvoorbeeld de Colca Canyon. De kloof is zelfs dieper dan de Grand Canyon. Tevens is de Colca Canyon één van de beste plekken ter wereld om Condors te spotten. Deze gigantische vogels hebben een spanwijdte tot wel drie meter! Naast de ontzettend indrukwekkende natuur is het ook leuk om een bezoek te brengen aan één van de dorpjes: het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

Van het ene natuurwonder rol je zo in het andere want ook de regenboogberg bij Cuzco mag niet op je lijstje ontbreken. Door alle metalen en mineralen in de grond komen er verschillende kleuren aan de oppervlakte van de berg. Gegarandeerd een unieke ervaring!

Ontspan in één van de hotsprings in Manu National Park in het Amazonegebied, bezoek het indrukwekkende Titicacameer of bewonder de Maras Salt Flats zoutterrassen. De natuur in Peru is indrukwekkend mooi!

Op zoek naar een unieke ervaring? Ga sandboarden over de duinen! Midden in de woestijn in de omgeving van het oasedorp Huacachina kun je de duinen trotseren op je board. Wat ook uniek is om te doen is een vlucht over de Nazca-lijnen. De mysterieuze tekeningen zijn van bovenaf erg bijzonder om te aanschouwen.

Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet met de weg te bereiken is. De stad ligt midden in de jungle. Over de Amazone tussen de roze rivierdolfijnen bereik je deze grote, bijzondere stad.

Peru heeft nog veel meer bijzondere steden die een bezoekje waard zijn, zoals bijvoorbeeld de witte, eeuwige stad van de lente: Arequipa of de bruisende hoofdstad Lima en koloniale stad Cuzco. Cuzco is tevens het vertrekpunt naar de beroemde Machu Picchu.

De Machu Picchu is populair voor zowel de natuur- als cultuurliefhebber. De stad ligt bovenop een bergtop middenin het oerwoud en is daarin al uniek. Daarbij te bedenken dat alles honderden jaren geleden door de Inca’s zelf naar boven is gebracht. De Inca trail brengt je via een 45 kilometer lang, slingerend pad naar de mysterieuze Inca stad. Dit is even afzien, maar eenmaal boven zal je dit allemaal vergeten.

Ook Peru is zo’n land waar je niet over raakt uitgepraat. Word jij hier net zo enthousiast van als ik en wil je meer weten? Stuur me dan een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?