Brazilië

Brazilië

Wist je dat de grootste watervallen ter wereld in Brazilië liggen? De hoogste liggen in Venezuela, maar de grootste zijn de Iguazu watervallen op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het bestaat uit maar liefst 270 watervallen over een lengte van bijna drie kilometer middenin het regenwoud. Dat kan niet anders dan een prachtig uitzicht geven!

Naast de Iguazu watervallen heeft Brazilië nog veel meer hoogtepunten. Neem bijvoorbeeld Rio de Janeiro. Stad, strand en natuur worden samengevoegd in het bruisende Rio de Janeiro. De stad is natuurlijk bekend van standbeeld van Christus de Verlosser op de Corcovado berg.

De Suikerbroodberg is een 396 meter hoge, kegelvormige berg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en over Christus de Verlosser. De iconische berg zelf is ook al erg mooi en staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de berg beklimmen, maar mocht dit iets te hoog gegrepen zijn dan kun je ook met de kabelbaan omhoog. Het 360 graden uitzicht dat je vanuit de kabelbaan hebt is alleen al de moeite waard. Als ik jou was zou ik hier zeker met zonsondergang heen gaan en vervolgens ook ‘Rio by night’ bekijken.

Wat ook leuk is om in Rio de Janeiro te doen is de Favela tour. Je ziet hier de andere kant van de stad en dus niet alleen het toeristische gedeelte. Boek een Favela tour en leer op een educatieve manier meer over het andere Rio: de krottenwijken van Rio de Janeiro.

Tot slot kun je nog heerlijk ontspannen op de stranden van Rio: Copacabana of Ipanema.

Een andere bijzondere stad in Brazilië is Manaus. Het ligt verstopt in het Amazonegebied: de grootste jungle ter wereld. Het is de toegangspoort tot de Amazone. Vanaf hier kun je een riviertocht maken midden door de jungle. Samen met de roze rivierdolfijnen vaar je langs de verschillende Amazonedorpen en ga je op zoek naar de vele dieren die bij de rivier hun dorst komen lessen.

De Pantanal is een minder bekend, maar zeker ook indrukwekkend moerasgebied. De kans om hier wildlife te spotten is groter dan in het Amazonegebied. Steden zijn er niet in deze parel van Brazilië, alleen af en toe een dorpje met cowboys.

Salvador de Bahia mag ook niet ontbreken aan het lijstje met steden die je wilt bezoeken. Dit is één van de mooiste steden van Brazilië. Het centrum lijkt wel een openluchtmuseum en kent vele prachtige koloniale gebouwen. Pittoreske pleinen, kleurrijke straatjes, musea, stranden, lekker eten, livemuziek en markten: in deze stad kun je heerlijk een paar dagen ronddwalen.

Ook voor de stranden zit je in Brazilië goed: neem bijvoorbeeld het schiereiland Marau met prachtige stranden of het autovrije eiland Ilha Grande. Het eiland heeft een ruig verleden gehad als pirateneiland, lepra-eiland en gevangeniseiland. Het is nu een prachtig tropisch eiland met strandbarretjes, apen in de bomen, de papegaaienberg, prachtige stranden en wuivende palmbomen.

Nieuwsgierig geworden? Stuur me een berichtje en dan neem ik contact met je op!

× Hoe kan ik je helpen?