Mexico

Mexico

Zon, zee en strand, maar toch ook veel kunnen zien en doen? Mexico is perfect voor jou!

Van het ontdekken van de Mayacultuur tot tropische meren alsof je op de Malediven zit. Mexico heeft het.

Wat ik zeker zou aanraden bij een bezoek aan Mexico is het schiereiland Yucatán. Hier heb je eigenlijk alle ingrediënten voor een perfecte vakantie. Chichen Itza was een belangrijke stad van de Maya’s. Het complex is enorm en is een van de bekendste Maya bouwwerken ter wereld. Tevens staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit mag je dus zeker niet missen wanneer je in Mexico bent!

In Coba staan ook Maya tempels. Het is één van de weinige tempels die je nog mag beklimmen. Vanaf de top heb je dan een prachtig uitzicht over de jungle. Coba ligt dichtbij het hippe en relaxte stadje Tulum. In Tulum liggen ruïnes van Maya tempels. Wat hierbij uniek is, is dat ze recht aan zee liggen. Dit zorgt dus voor indrukwekkende uitzichten.

Tulum biedt ontzettend mooie witte zandstranden vol met palmbomen. Wat ook bijzonder is om te bezoeken wanneer je in Tulum verblijft is de Grand cenote. Dit is een van de mooiste cenotes met extreem helder water vol vissen en schildpadden. En om je even een duidelijk beeld te geven waar je dan eigenlijk naar toe zou gaan: want wat is een cenote nou eigenlijk? Het is een grot of poel met helder water. Het was een heilige plek voor de Maya’s om offers te brengen.

Wat je ook zeker niet mag missen bij een rondreis door Yucatán is Laguna Bacalar. Het is een zoetwatermeer maar heeft zulk helder water dat het eigenlijk te vergelijken is met Bora Bora, alleen dan een stuk goedkoper. Ja echt!

Isla Holbox is ook zeker een bezoekje waard. Het is een Bounty eiland dat autovrij is. De sfeer is ontzettend ontspannen. Op veel plekken rond het eiland kun je flamingo’s spotten en tussen mei en september kun je hier zelfs met walvishaaien snorkelen!

Izamal is een koloniaal stadje en wordt ook wel de gele stad genoemd. Vrijwel alle gebouwen in deze stad zijn namelijk geel geverfd. Bezoek het oude nonnenklooster of verdwaal in de mooie gele straatjes. De stad is zelfs uitgeroepen tot één van de pueblos magicos van het land, dat lijkt mij dus zeker een bezoek waard. Dit zorgt gegarandeerd voor mooie plaatjes!

Campeche is een van de grotere koloniale steden van Yucatán, maar de sfeer is er erg gemoedelijk. Het is een piratenstad (de stad is vroeger veel aangevallen door piraten) met een ommuurde binnenstad en kent veel kleurrijke straatjes.

Als laatste neem ik jullie mee naar Valladolid: nog een prachtige koloniale stad in Yucatán. Niet alleen is de stad zelf mooi en leuk om doorheen te wandelen, maar het is ook de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er zijn namelijk veel Maya-ruines, indrukwekkende cenotes en mooie natuurgebieden in de omgeving van de stad.

De cenotes Xkeken en Samula zijn prachtige ondergrondse cenotes. Je kunt in allebei zwemmen, wat het extra bijzonder maakt!

Sla ook zeker het natuurgebied Rio Lagartos niet over. Maak een spectaculaire boottocht door de mangroves vol met dieren zoals krokodillen, vogels en degenkrabben (deze lijken wel prehistorisch en in geen enkel opzicht op een krab zoals wij die kennen). Je brengt tijdens de tocht ook een bezoek aan een roze zoutmeer met grote groepen flamingo’s.

Mexico is een van die landen waar je niet over uitgepraat raakt. Ik kan wel blijven vertellen over wat dit mooie land allemaal te bieden heeft. Ben jij daar benieuwd naar? Stuur me dan een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?