Frankrijk

Frankrijk

EIGEN REISERVARING

Frankrijk is zo’n bestemming die voor elk wel wat wils heeft! Het landschap is afwisselend, er zijn leuke steden en mooie stranden.

De streek de Loire is heerlijk voor de wijnliefhebber en om één van de kastelen te bezoeken. De Dordogne is een heuvelachtig gebied met historische, mooie plaatsjes. Het is een populair gebied onder Nederlanders en is zo’n 1000 kilometer rijden vanaf Amsterdam. Bezoek hier de Middeleeuwse plaats Sarlat, de kathedraal en Romeinse arena in Périgueux en de grotten van Lascaux: ondergrondse muurschilderingen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de bekende bedevaartsplaats die hoog op de rotsen ligt, ligt in dit gebied: Rocamadour.

In Bretagne vind je veel natuurgebieden, steile rotskusten en de bekende Menhirs. Het zijn recht opstaande stenen die wat weg hebben van hunebedden. Bij Quiberon vindt je mooie zandstranden om even te ontspannen.

De Elzaswijnen komen uit de gelijknamige streek Elzas. De bekende Rieslingwijn komt hier vandaan. Maar dat is niet de wijnregio van Frankrijk: de Pinot Noir & Chardonnay komen uit de Bourgogne.

Zoals ik al zei heeft Frankrijk ook een groot aanbod in mooie stranden en kustgebieden. Neem bijvoorbeeld de bekende Côte d’Azur met de bekende badplaatsen Saint-Tropez, Nice, Monaco en Cannes. Het is, zoals je wellicht wel weet, wel een vrij duur gebied. Het achterland van de Côte d’Azur bestaat uit de Provence. Een mooi gevarieerd landschap om even af te wisselen met de mooie stranden van het gebied. Een andere kust met mooie stranden is de Côte Atlantique. Ga surfen bij Biarritz, ontdek de mooie havenplaats La Rochelle of drink een wijntje uit de regio: de Bordeauxwijnen.

Ook de Languedoc-Rousillon is een mooie kust en biedt daarnaast nog een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo ligt hier bijvoorbeeld Abbaye de Frontfroide: één van de grootste abdijen van Nederland. Carcassonne wordt vaak beschreven als één van de mooiste Middeleeuwse steden van Europa. Ontspan op één van de stranden van bijvoorbeeld Espiguette of La Franqui. Tot slot is er nog de Camargue: een moerasgebied waar je zwarte stieren, flamingo’s en wilde paarden vindt in het zuiden van het land.

Ook qua steden zit je zeker goed in Frankrijk. We kennen natuurlijk allemaal de stad van de liefde: Parijs. De winkelstraat Champs-Élysées, de Eiffeltoren, Notre-Dame, Arc de Triomphe en het Louvre. Het oudste plein van de stad is Place des Vosges. Place du Tertre is een sfeervol plein vol met kunstenaars. Voor luxe ga je naar Place Vendôme: hier vind je de bekendste en luxe winkels en hotels. Vanuit Parijs een dagje naar het strand? Ga dan naar Le Touquet, veel locals gaan hier ook heen. Ook de paleizen in de omgeving van Parijs zijn een bezoek waard: het bekende Paleis van Versailles en Fontainebleau.

Een andere prachtige stad in Frankrijk is Rouen. Een mooie stad aan de Seine die wordt omschreven als de mooiste stad van Frankrijk na Parijs. Maar ook de steden Marseille, Lille, Cannes en Nice zijn prachtig om te ontdekken! 

Dit is nog niet eens de helft van wat er allemaal te zien en doen is in Frankrijk. Op zoek naar een veelzijdige bestemming? Misschien is Frankrijk wel wat voor jou. Stuur me een berichtje en dan gaan we dit uitzoeken!

× Hoe kan ik je helpen?