ABC-eilanden

ABC-Eilanden

Aruba

One Happy Island! De slogan van Aruba en dat is niet onterecht. Geniet op dit heerlijke eiland van prachtige stranden, de restaurants met heerlijk eten, beachbars, feesten en het altijd heerlijke weer.       

Aruba is, naast Curaçao en Bonaire, één van de ABC-eilanden. Het grote voordeel hierbij dat de ABC-eilanden eigenlijk nooit getroffen worden door orkanen.

Aruba is volgens velen het eiland met de mooiste stranden van de ABC-eilanden. Huur een auto en ontdek het hele eiland tot in alle uithoekjes, met de meest prachtige stranden. Ontdek de bekende stranden zoals Eagle Beach en Babybeach, of het rustigere Arashi Beach. Eagle Beach geeft je tevens een gegarandeerde prachtige zonsondergang.

Huur een 4×4 en ontdek Arikok National Park, vol met cactussen. Een heel ander stukje natuur dan de prachtige stranden die Aruba kent, maar zeker niet minder indrukwekkend. Neem ook zeker een duikje in het natuurlijke bad Conchi, ontstaan door vulkanisch gesteente. Het wordt gezien als één van de mooiste plekken van Aruba. Een must-do dus!

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.  Dit is een leuke stad om een dagje voor uit te trekken. Winkels, restaurants en sfeervolle straten. Fort Zoutman is het oudste gebouw van Aruba en staat ook in Oranjestad. Elke dinsdag wordt hier het Bon Bini Aruba festival gehouden om kennis te laten maken met de cultuur en geschiedenis van Aruba.

Ontspannen en genieten staan centraal tijdens een vakantie naar Aruba. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Stuur me dan een berichtje! 

Bonaire

Bonaire is één van de ABC-eilanden in het Caribische gebied. Het voordeel van de ABC-eilanden is dat deze eigenlijk nooit worden getroffen door orkanen. Bonaire staat vooral bekend om de indrukwekkende onderwaterwereld. Het wordt gezien als één van de beste plekken ter wereld om te duiken. Van zeeschildpadden tot kleurrijk koraal: het is allemaal niet ongewoon op Bonaire.

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Kralendijk staat vol gekleurde huisjes, restaurants en winkels. Ook Fort Oranje staat hier, dit is het oudste gebouw van Bonaire. Bijna 400 jaar geleden diende dit fort als verdediging van het eiland.

Bonaire is een heerlijke plek om per huurauto te ontdekken. Het is een klein eiland dus je kunt het hele eiland verkennen met je auto. Waar je dan ook zeker een stop moet maken is Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit beschermde natuurpark bied je echt prachtige uitzichten. In dit park ligt tevens het Gotomeer. In dit zoutwatermeer kun je enorm veel flamingo’s spotten.

Brandaris is de hoogste berg van Bonaire. In een klein uurtje bereik je de top van de berg, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

Voornamelijk de prachtige stranden, indrukwekkende onderwaterwereld en fijne sfeer maken Bonaire een heerlijke vakantiebestemming. Stuur me een berichtje en dan kijken we of dit ook wat voor jou is!

Curaçao

Curaçao is, net als Aruba en Bonaire een van de ABC-eilanden. Een groot voordeel van de ABC-eilanden is dat deze eigenlijk nooit worden getroffen door orkanen. Wanneer je aan Curaçao denkt, denk je vast meteen aan een tropisch paradijs. Dat is het ook zeker, maar het heeft nog veel meer te bieden! Curaçao heeft een rijke historie. Zo zijn er bijvoorbeeld nog overblijfselen te vinden van slavenhuisjes en landhuizen. Neem bijvoorbeeld Brievengat, een landhuis in Willemstad. Het is één van de beroemdste plantagehuizen van Curaçao, de plantage van Brievengat was één van de grootste van Curaçao.  

Naast de historie heeft Willemstad, de hoofdstad, nog meer te bieden. De stad is rijk aan winkels, restaurants, kleurrijke huizen en barretjes. Loop over de kleurrijke handelskade richting de Pontjesbrug. Wist je dat je vroeger tol moest betalen om deze brug over te mogen steken, tenzij je geen schoenen aanhad: dan werd je gezien als arm en mocht je gratis de brug over.  

Maar ook voor de natuurliefhebber heeft Curaçao genoeg aanbod. Om te beginnen het Christoffelpark, het grootste natuurpark van Curaçao. Het park bestaat uit drie voormalige plantages en biedt een aanbod aan zeldzame planten en dieren die nergens anders op het eiland voorkomen. Wandel naar de top van de Christoffelberg: het hoogste punt van het eiland. Gegarandeerd een prachtig uitzicht! Bij helder weer kun je zelfs uitkijken over Bonaire! Het Christoffelpark is een indrukwekkend stukje natuur op dit tropische eiland. Maar er is meer… Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog zoutpannen dicht bij het dorp Sint-Willibrordus, die heel geliefd zijn bij de flamingo’s.  Maar ook de Hato grotten zijn een bezoekje waard. Deze werden bewoond door de Arawakindianen en dienden later als schuilplaats voor gevluchte slaven.  

Curaçao zou geen ABC-eiland zijn als het niet de meest prachtige stranden zou bieden. Het strand van Klein Curaçao is één van de mooiste stranden ter wereld. Klein Curaçao is een onbewoond Bounty eiland op ongeveer 25 kilometer afstand van Curaçao. Maar ook Curaçao zelf heeft een enorm aanbod aan prachtige stranden. Zoals bijvoorbeeld het populaire Mambo Beach en Jan Thiel Beach, het rustigere Playa Lagun of het strand met een prachtige onderwaterwereld: Cas Abao. Dit strand is tevens uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van de wereld. 

Hoewel je zo’n 10 uur in het vliegtuig zit op weg naar dit tropische paradijs, kun je vervolgens gewoon Nederlands praten en de Albert Heijn binnenstappen, waardoor je soms even vergeet dat je je op een tropisch paradijs bevindt. Maar niks is minder waar, als je weer even om je heen kijkt word je eraan herinnerd op wat een prachtig stukje van de wereld je mag genieten.  

Tip: spreken alle ABC-eilanden jou aan? Ze zijn ook heel goed te combineren! Stuur me een bericht en dan kijken we samen wat er voor jou mogelijk is.  

× Hoe kan ik je helpen?