Albanië

Albanië

Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. Albanië is een bijzonder en authentiek vakantieland waar je misschien niet meteen aan denkt. Het wordt ook wel het land van de bunkers genoemd. Het land kent meer dan 17.000 bunkers. Hoewel het natuurlijk een (verdrietig) beeld geeft over de geschiedenis van Albanië, zijn de bunkers wel unieke symbolen van het land. Je vindt ze werkelijk overal.

Albanië ligt, net als een deel van Griekenland, voor een deel aan de Ionische zee. Net als in Griekenland tref je ook in Albanië prachtige stranden aan. Het enige verschil is dat ze hier niet vol liggen met toeristen. Dat is toch heerlijk? Een van deze strandbestemmingen is de badplaats Sarandë, ’s avonds kun je hier heerlijk over de promenade wandelen. Maar vanuit hier kun je ook nog naar veel andere strandbestemmingen. Neem bijvoorbeeld de stranden in Ksamil. Voor de kust liggen drie eilandjes waar je naartoe kunt zwemmen of met een bootje kunt komen. Hier kun je in het heldere water heerlijk snorkelen.

Ooit van de Blue Eye in Albanië gehoord? Het is een diepe, natuurlijke bron met helderblauw water in een sprookjesachtige omgeving. De bron borrelt elke minuut duizenden liters water naar boven: een prachtig gezicht. Met een trap kun je van boven recht de bron inkijken, deze lijkt dan echt oneindig. Hoe diep de bron precies is, is nog steeds onduidelijk. Duikers zijn tot 50 meter diepte gekomen, maar zagen de bodem toen nog steeds niet.

Burint is een archeologische stad die tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Helaas is een groot deel van de stad verwoest. Het Amfitheater is een van de gebouwen die je nog wel kunt bewonderen.

Leuk om vanuit Albanië te bezoeken is het Griekse eiland Corfu (of andersom natuurlijk). In iets meer dan een half uur vaar je van Albanië naar Griekenland en kun je een hele andere wereld op zo’n korte afstand ervaren.

Interesse in een reis naar Albanië of een combinatie met Albanië? Neem gerust contact op!

× Hoe kan ik je helpen?