Argentinië

Argentinië

Ben jij actief en een echte natuurliefhebber? Dan zit je in Argentinië zeker goed. Maar er zijn zeker ook een aantal steden die het bezoeken waard zijn! Neem bijvoorbeeld de hoofdstad Buenos Aires. Een aanrader is Plaza de Mayo, een erg belangrijk plein van de stad. Casa Rosada staat onder andere aan dit plein, dit is de officiële werkplek van de president. De bekende Evita Perón heeft ook veel toespraken gegeven vanaf het balkon van Casa Rosada. Ook de Dwaze Moeders komen elke donderdag nog bijeen op dit plein.

Bezoek ook La Recoleta Cemetery, het is de rustplaats van veel politieke figuren uit de geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Evita Perón. Ook is de oudste wijk van de stad, San Telmo, het ontdekken waard. Overal op straat vind je straatartiesten en wordt de tango gedanst. In de wijk La Boca kun je het echte Buenos Aires ervaren. Het is een levendige en kleurrijke plek met onder andere veel lokale kunstenaars. De wijk is ook bekend vanwege de voetbalclub Boca Juniors, de club waar Diego Maradona groot is geworden!

Naast Buenos Aires zijn de steden Salta en Cordoba ook zeker een bezoek waard bij je verblijf in Argentinië. Daarnaast mag je ook Ushuaia niet missen: de zuidelijkste stad ter wereld. Vanaf hier kun je ook Antarctica ontdekken.

El Chaltén is een klein dorp aan de voet van de Andes. Het is de perfecte uitvalsbasis om prachtige wandelingen door dit gebied te maken. Hier in de buurt ligt ook het Los Glaciares National Park met de beroemde Perito Moreno Gletsjer: de krakende blauwe gletsjer.

Daarnaast mag je natuurlijk de meest indrukwekkende natuurgebieden van het land ook niet missen: Patagonië en Tierra del Fuego. Patagonië staat natuurlijk bekend om de bergen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen, wat je gegarandeerd indrukwekkende uitzichten biedt. Bij Tierra del Fuego heb je het idee dat je aan het einde van de wereld bent beland. Wauw-momenten zijn geen uitzonderingen in dit natuurgebied.

Om even te ontspannen kun je een wijntje proeven in Mendoca, het bekendste wijngebied van Argentinië. Je vindt hier meer dan 1.000 bodega’s!       

Net als in Brazilië zijn de Iguazu watervallen één van de hoogtepunten in Argentinië. De wandelingen die je aan deze zijde van de watervallen kunt maken zijn indrukwekkend en er zijn veel opties qua wandelroutes.

Tot slot zijn er nog de Falklandeilanden, ten oosten van Argentinië. Het is een waar natuurparadijs. Een groot deel is onbewoond waardoor er ook veel dieren leven en te zien zijn, zoals zeeolifanten, vijf(!) soorten pinguïns en zeeberen.

Wil jij meer weten? Stuur me dan een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?