Belize

Belize

Ben je gek op duiken, de natuur en/of ben je een echte avonturier? Dan zit je in Belize zeker goed. Belize is natuurlijk vooral bekend onder duikers vanwege ‘The Great Blue Hole’, dit is ook niet onterecht want het is echt een enorm indrukwekkend natuurverschijnsel. Het ligt net voor de kust van Belize en is een onderwatergrot. Het heeft een diameter van meer dan 300 meter, wat het echt een unieke plek maakt om de onderwaterwereld te ontdekken. Hierover heen vliegen is dan ook een spectaculaire ervaring.

Wist je dat Belize tevens het enige land in Midden-Amerika is waar Engels gesproken wordt? Dat is toch handig? Daarentegen is de sfeer in Belize juist echt Caribisch. Niemand heeft haast en de gezelligheid overheerst.             

Zoals ik al zei zit je als natuurliefhebber zeker goed in Belize. Veel natuur in dit mooie land is nog ongerept. De jungle kent dus geen paden en de gids moet zich hier dus echt een route door de jungle banen. Neem bijvoorbeeld het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. De kans om een jaguar tegen te komen is vrij klein, maar dat neemt niet weg dat het een indrukwekkende dag zal worden. Het regenwoud is van zichzelf namelijk al prachtig. Daarnaast zijn er nog genoeg andere dieren om te spotten zoals een tapir, neusbeer of brulaap.  

Wat veel mensen niet weten is dat er ook veel Maya’s in Belize leefden vroeger. Om deze cultuur te ontdekken hoef je dus niet perse naar Mexico of Guatemala. Sterker nog: het is hier een stuk minder bekend en dus een stuk minder toeristisch! Een gezellig stadje als uitvalsbasis om deze Maya ruïnes te bezoeken is San Ignacio. Het is een sfeervolle stad met kleurrijke gebouwen en restaurantjes.

Voor de actievelingen onder ons is het een unieke ervaring om ‘Actun Tunichil Muknal’ te bezoeken. Het is een grot in een natuurreservaat met veel Maya overblijfselen zoals skeletten en keramiek. Wat het bijzonder maakt is dat je door de grot heen kruipt en zwemt om deze overblijfselen te ontdekken. Gelukkig komen er tussendoor ook prachtige open ruimtes tevoorschijn!

Is de Mayacultuur in Belize toch niet genoeg voor jou? Op slechts anderhalf uur rijden van de grens van Belize ligt de Mayastad Tikal in Guatemala. Goed te combineren dus!

Wat ik nog niet heb benoemd maar wat je ook zeker niet tekortkomt in Belize zijn de heerlijke tropische stranden. Hagelwitte stranden met een heldere blauwe zee. Wat mij betreft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Wil jij weten of deze bestemming bij jou past? Stuur me dan een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?