Bolivia

Bolivia

Bolivia wordt ook wel het dak van de Andes genoemd. Het is het hoogst liggende land van de wereld. Qua cultuur en natuur zit je in Bolivia goed!

In het noorden kun je de moerassige jungle van het Amazonegebied ontdekken. Maak een safari over het water en spot de krokodillen, anaconda’s en piranha’s. Trek de jungle in om nog veel meer dieren te ontdekken in de weelderige natuur.  In het zuiden van Bolivia heb je het tegenovergestelde: de enorme witte ‘woestijn’. Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld.

De witte hoofdstad Sucre staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het historisch centrum is erg mooi en staat vol met koloniale gebouwen. Bezoek het oude klooster en de kathedraal: beide natuurlijk wit. Eigenlijk kan een bezoek aan Cal Orcko ook niet uitblijven. Hier zijn duizenden voetstappen van dinosaurussen gevonden welke daar te bewonderen zijn.

Breng ook een bezoek aan de bijzondere zilvermijnen van Potosi bij de Cerro Rico berg. Vroeger was Potosi één van de rijkste steden ter wereld. Zilvererts werd op grote schaal gedolven in het gebied en werd vervolgens verscheept naar Spanje. Halverwege de 19e eeuw waren de zilvermijnen zo goed als uitgeput en raakte Potosi in verval. Hoewel het erg weinig is, wordt er nog steeds zilver gevonden in de mijnen.

Vervolg dan je route naar de Altiplano, de hoogvlakte van Bolivia. De Altiplano strekt zich tevens uit over Chili en Peru. Het is de op één na grootste hoogvlakte ter wereld. In het zuiden van de Altiplano ligt de zoutvlakte Salar de Uyuni. De landschappen waar je doorheen rijdt zijn spectaculair en zullen een enorme indruk bij je achterlaten. Bezoek bijvoorbeeld Isla Incahuasi, een eiland vol enorme cactussen of verwonder je over de verschillende kleuren lagoons in het gebied. Geisers, actieve vulkanen, flamingo’s, alpaca’s: er is weinig waar dit gebied je niet in kan blijven verbazen. Gegarandeerd prachtige uitzichten en spectaculaire landschappen.

Ben jij enthousiast geworden over Bolivia? Stuur me een berichtje en dan kijken we of dit jouw volgende droomreis is!

× Hoe kan ik je helpen?