Botswana

Botswana

In het noorden van Botswana vind je vooral moerasgebied, daartegenover in het zuiden een zandvlakte, de Kalahari woestijn. Kalahari betekent ‘land van de dorst’, het is één van de grootste zandvlaktes ter wereld. Dit landschap is dan ook uniek om te aanschouwen. Hier vind je tevens de unieke leeuwen met zwarte manen en de bekende stokstaartjes. Wist je dat de Kalahari woestijn ook één van de beste plekken in Afrika is om sterren te kijken? Dit is een spectaculair beeld.

In het noorden ligt de Okavango Delta: de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijzonder is dat er geen wegen zijn. Dat betekent dat je hier doorheen móet lopen. Uiteraard is hier wel altijd een gids bij aanwezig. Wat is er nou spannender dan een safariwandeling door de prachtige natuur van Botswana.

In Chobe National Park, in het noorden van Botswana, leeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Ook de Big Five kun je hier spotten! Ik kan voor jullie een boottocht boeken over de Choberivier. Je ziet dan langs de oever alle dieren hun dorst lessen.

Kun jij niet wachten om te vertrekken? Wil je weten wanneer je de meeste kans hebt om al deze dieren te spotten? Neem contact met mij op en dan geef ik je een passend advies voor deze prachtige bestemming.

× Hoe kan ik je helpen?