Bulgarije

Bulgarije

Bij Bulgarije denken veel mensen, voornamelijk jongeren, natuurlijk meteen aan Sunny Beach. Maar het land heeft veel meer te bieden dan alleen dit tropische uitgaansparadijs. Niet alleen Sunny Beach heeft een prachtig strand, er zijn er nog veel meer. Langs de kust van de Zwarte zee ligt de Bulgaarse Riviera, en dat is niet voor niks. Neem bijvoorbeeld de pittoreske badplaats Sozopol. Het is een rustig, oud stadje met smalle straatjes en vele leuke restaurants. Maar ook de badplaatsen Varna, Pomorie en Nessebar zijn pareltjes aan de Zwarte zee. Nessebar is een leuke schilderachtige plaats dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De hoofdstad, Sofia, kent veel indrukwekkende gebouwen, zoals bijvoorbeeld de Alexander Nevski Kathedraal. Ook kent de hoofdstad veel musea en mooie parken. De Vitosha berg ligt erg dicht bij de stad. De berg biedt een mooi wandelgebied en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad. In de winter kun je hier zelfs skiën en/of snowboarden! Andere skigebieden in Bulgarije zijn Pamporova in het Rodopegebergte en Borovets in het Rilagebergte.

Een andere grote stad in Bulgarije is Plovdiv. De stad is oud en heeft dus veel historische bezienswaardigheden, zoals een amfitheater en Romeins forum. De binnenstad is ontzettend sfeervol met gezellige pleinen vol terrassen en pittoreske steegjes.

Het Rila National Park en Pirin National Park zijn prachtige natuurgebieden. In het Rila National Park ligt het Rilagebergte. Dit is het hoogste gebergte van de Balkan. Pirin National Park heeft prachtige wandelroutes, diepblauwe gletsjermeren, watervallen en bossen. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Benieuwd geworden naar wat Bulgarije nog meer te bieden heeft? Stuur me gerust een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?