Cambodja

Cambodja

De Angkor Wat is dé bezienswaardigheid van Cambodja. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex staat zelfs op de nationale vlag van Cambodja! Wil je een unieke ervaring? Fiets dan rond op het tempelcomplex. Door de junglepaadjes kun je met de fiets op veel meer plekken komen dan met de auto.  

De tempel Ta Prohm van het Angkor complex is wereldwijk bekend geworden doordat een deel van de film Tomb Raider met Lara Croft hier is opgenomen.

Cambodja kent veel tempelcomplexen, zo is er bijvoorbeeld ook nog Preah Vihear: een hindoeïstisch tempelcomplex dicht bij de grens van Thailand.

Cambodja is een perfecte rondreisbestemming en is goed te combineren met andere landen, zoals Vietnam en Laos. Naast de Angkor Wat heeft Cambodja dus nog veel meer te bieden!

Cambodja kent een heftige geschiedenis. Een deel hiervan is terug te zien in de Tuol Sleng gevangenis waar duizenden onschuldige inwoners gevangen werden gehouden. Tegenwoordig is het een museum waar je veel over de zwarte geschiedenis van Cambodja kunt leren.

Wat een stuk minder verdrietig is om te bezoeken is het koninklijk paleis in Phnom Penh. Het paleis is prachtig en zorgt gegarandeerd voor mooie plaatjes.

Het Tonlé Sapmeer behoort ook tot één van de hoogtepunten van Cambodja. Het meer staat in verbinding met de Mekong Rivier en wordt in het regenseizoen maar liefst vijf keer zo groot! De dorpjes zijn drijvend met huizen, markten en scholen. Maak een boottocht over het meer tussen de woonboten voor een unieke kijk op het leven van de Cambodjanen.

Geïnteresseerd geworden naar een reis door Cambodja, eventueel in combinatie met andere landen? Stuur me dan een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?