Canada

Canada

Ben jij een op en top natuurgenieter? Dan is Canada de perfecte bestemming voor jou! Het is de ideale bestemming om een rondreis met een auto of camper door de indrukwekkende natuur van Canada te maken.

Spreekt rust, natuur en een aantal grote steden jou aan? Kies dan voor het oosten van Canada. Kun je meer genieten van bergen, rivieren, gletsjers, rotsformaties en grote nationale parken? Dan is het westen dé plek voor jou! Heb jij genoeg tijd en wil je de combinatie maken. Dan kun je The Canadian nemen: een indrukwekkende treinreis van Toronto naar Vancouver.

Zoals ik al zei kun je in het oosten van Canada een aantal wat grotere steden vinden. Denk bijvoorbeeld aan Toronto: een leuke, levendige stad aan Lake Ontario. In Toronto ligt het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld. Breng ook zeker een bezoek aan de CN Tower, dit is lang de hoogste toren ter wereld geweest. Vanaf de televisiemast heb je indrukwekkende vergezichten over het bruisende centrum van Toronto. Ook zijn er verschillende musea in de stad en kun je een bezoek brengen aan het kasteel Casa Loma. In het Distillery District, het oude pakhuizendistrict, kom je niet zonder tassen vol en een gevulde buik weg. Vroeger werd hier veel alcohol gestookt, maar nu staat het vol leuke restaurants, barren, winkels en kleine brouwerijen.

Wat je natuurlijk ook moet bezoeken vanuit Toronto zijn de Niagara Falls. Het schijnt dat de bekende watervallen vanaf de Canadese kant het mooist zijn.

Een andere leuke stad om te bezoeken is Montréal. Montréal wordt ook wel het Parijs van Canada genoemd. Ook hier kun je namelijk ontbijten met verse croissants, een bezoek brengen aan de Notre Dame en lekker eten en drinken in de gelijknamige wijk Quartier Latin. Deze wijk is, net als in Parijs, één van de leukste wijken van de stad met een hippe, levendige sfeer. De stad biedt daarnaast een ruim aanbod in culturele activiteiten. Montréal ligt, net als Quebec, aan de schilderachtige Saint Lawrance river.

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is de perfecte stad om te ontdekken op de fiets. Bekijk de wisseling van de wacht bij Parliament Hill, het bestuurlijk centrum van Canada of fiets langs het Rideau Canal. Het is één van de bekendste iconen van de stad en benoemd tot werelderfgoed door UNESCO. Qua cultuur, mooie gebouwen en pleinen en markten zit je in Ottawa zeker goed!

Waar je in het oosten van Canada nog een beetje kunt genieten van cultuur, zal je in het westen van het ene prachtige natuurgebied het volgende prachtige natuurgebied inrijden.  

Banff National Park mag je niet overslaan bij een rondreis door Canada. Het park ligt vol met gletsjers, bergen en rivieren. De Bow River ontspringt in het hart van Banff National Park. De Bow River loopt ook door Calgary, waar het Bow-River pad beschouwd wordt als één van de meest karakteristieke plekken van Calgary. Lake Louise is het beroemdste meer van de Rocky Mountains en ligt in Banff National Park. Het ligt niet alleen ontzettend mooi tussen de bergen, maar heeft ook prachtig licht blauw water. Dit mag je niet missen!

De Columbia Ice Field is het grootste ijsveld van de Rocky Mountains en is een indrukwekkend natuurverschijnsel. Het zijn 8 voorname gletsjers waarbij de hoogste maar liefst 3745 meter hoog is. Het ligt zowel in Banff- als Jasper National Park.

Jasper National Park wordt wat minder bezocht maar dat betekent niet dat het minder mooi is. In vergelijking tot Banff National Park heeft Jasper wat meer bossen en Banff wat meer gletsjers. Net als in Banff National Park is de natuur hier iets unieks wat je je haast niet voor kunt stellen: indrukwekkend. Ook heb je grote kans om hier beren te zien! Op zoek naar wat avontuur? In Jasper National Park kun je ook goed raften. Natuurlijk kun je tussendoor ook genieten van de prachtige natuur en misschien zelfs wilde dieren spotten!

Mocht je de mogelijkheid hebben, dan zou ik zeker beide parken bezoeken! De weg tussen Banff en Jasper is ook erg mooi. Langs de bossen, meren en indrukwekkende landschappen rijd je richting Jasper, waarbij je een grote kans hebt om beren tegen te komen.

Ook leuk om een keer mee te maken is de Calgary Stampede in (jawel) Calgary. Het is een rodeo festival dat jaarlijks in juli gevierd wordt. De stad staat op zijn kop en het is ontzettend populair. Er zijn muziekconcerten, rodeo’s, parades en het Wild West-feest. Wat mij betreft zeker leuk om mee te maken wanneer je een rondreis door Canada maakt in deze periode.

Vancouver is een historische, hippe stad in het westen van Canada. Huur een fiets en bekijk zo het mooie Stanley Park. Bekijk de bekende totempalen bij Brockton Point en ga op zoek naar de Suspension Bridge.

Wandel over de Suspension Bridge. Hiervoor moet je wel stalen zenuwen hebben: deze hangbrug hangt namelijk op 70 meter boven een kloof met een kolkende rivier. Maar als je het aandurft is dit een fantastische ervaring.

Bekijk Vancouver vanaf grote hoogte vanaf de Vancouver Lookout. Leuk is om met de ferry naar Vancouver Island te gaan en dolfijnen en walvissen te spotten.

Wil je het wat minder toeristisch? Dan moet je naar de Yukon. Het kan zijn dat je kilometerslang geen tegenligger tegenkomt en de kans om beren te spotten is daarom enorm groot! De wandelopties zijn oneindig en de natuur blijft je verbazen.

× Hoe kan ik je helpen?