Chili

Chili

Chili is een langgerekt land en kent dan ook veel verschillende landschappen. Zo vind je in het noorden woestijnen, in het midden wijngaarden met meren en bergen en in het zuiden Patagonië met indrukwekkende gletsjers en fjorden.

De Atacame woestijn in het noorden is één van de hoogtepunten van Chili. In de Atacame woestijn is een plek te vinden, de Maanvallei, waar geen enkel leven te vinden is: zelfs geen bacteriën. Het is daarmee de enige plek ter wereld. De woestijn heeft veel verschillende landschappen te bieden. Bezoek bijvoorbeeld ook de heetwaterbronnen van Puritama. Hier leven, in tegenstelling tot de Maanvallei, veel vogels en groeien er struiken en riet. Je kunt hier een heerlijke duik nemen, heel verfrissend is deze alleen niet want het water is zo’n 30 graden.

Omdat delen van het landschap in de woestijn overeenkomen met de planeet Mars, heeft de NASA robotten van diverse Marslanders hier getest.

Hoewel het de droogste plek op aarde is, heeft het toch enorm veel te bieden. Want naast bovenstaande, ligt hier ook nog de hoogste vulkaan ter wereld en kun je hier één van de grootste geiservelden ter wereld aanschouwen.

Patagonië in het zuiden is een uitgestrekt en veelal onbewoond gebied. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en je kijkt hier gegarandeerd je ogen uit. Van actieve vulkanen, tot magische gletsjers en ijsgebieden. Vaar door de marmeren grotten bij Puerto Río Tranquilo, bekijk de schattige pinguïns bij Magdalena Island of bezoek het paradijselijke eiland Chiloé.

Ook een bezoek aan Torres del Paine mag niet uitblijven. Het is één van de mooiste nationale parken ter wereld vol met prachtige gletsjers en felgroene en intens blauwe meren. De weelderige bossen met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond maken het plaatje helemaal compleet.

Een ander mooi natuurgebied is Tierra del Fuego. Je kunt hier dagen ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Heerlijk om tot rust te komen in de indrukwekkende omgeving vol met uitgestrekte bossen, wilde dieren, watervallen en kristalheldere rivieren.

De hoofdstad Santiago mag eigenlijk ook niet worden overgeslagen bij een rondreis door Chili. De wereldstad heeft een mooi centrum met groene parken en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Tot slot is er natuurlijk nog het mysterieuze Paaseiland. Het is nog steeds een raadsel hoe de Moai beelden op het eiland terecht zijn gekomen. De stranden op het Paaseiland zijn parelwit. Ook de Rano Raruka vulkaan mag je niet missen op het Paaseiland.

Wil je meer weten over dit bijzondere land? Stuur me dan een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?