Corsica

Corsica

‘Ile de Beaute’ dat is hoe het eiland wordt genoemd door Fransen, wat het eiland van de schoonheid betekent. Het is één van de mooiste eilanden van Europa. Qua natuur en cultuur zit je wel goed op Corsica. Je kunt veel resten van Griekse en Romeinse nederzettingen vinden, middeleeuwse dorpen en historische kerken. Maar zeker als natuurliefhebber ga je een heerlijke vakantie beleven op Corsica. Hoge bergen, diepe kloven, rivieren, baaien en zandstranden: het eiland heeft het allemaal.

Reserva Natural de Scandola aan de westkust is één van deze natuurspektakels op het eiland. Dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dé plek om (zeldzame) vogels te spotten. Het is een schiereiland die alleen per boot bereikt kan worden. De vaartocht hier naartoe is alleen al indrukwekkend en dan heb je de natuur op het schiereiland nog niet eens gezien. Het is volgens velen het mooiste natuurpark van het eiland.

Maar er is meer… Parc Naturel Regional de Corse is een ander mooi natuurgebied dat een groot deel van het eiland bezet. Hier ligt één van de mooiste wandelroutes ter wereld, de GR20. Hoewel de natuur hier overweldigend is, vind je hier ook een stukje cultuur zoals historische gebouwen en archeologische opgravingen.

De hoofdstad van Corsica is Ajaccio. Dit is tevens de geboortestad van Napoleon Bonaparte. Er zijn dan ook veel bezienswaardigheden betreffende hem te vinden in de stad.

Een ontzettend mooie stad op Corsica is Bonifacio. De stad ligt aan zee op een klif van 80 meter. Het is een oude stad met een prachtige haven en een citadel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de zee.

Een mooie stad die ook niet op je lijstje mag ontbreken is Bastia. Het is een prachtige havenstad, met de grootste haven van Corsica en een mooi stukje cultuur en historie. Neem bijvoorbeeld de St. Baptiste kerk, de grootste kerk van het eiland. Vanuit de stad heb je ook een mooi uitzicht over de bergen en ook het strand zit dicht bij Bastia. Een heerlijke stad dus!

Tip: het is ook leuk om Sardinië met Corsica te combineren. Met de ferry ben je er zo!

Ben jij benieuwd geworden naar dit mooie eiland geworden? Stuur me gerust een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?