Costa Rica

Costa Rica

REISERVARING

“Costa Rica, het land waar ‘pura vida’, oftewel ‘het goede leven’, een uitspraak is wat je menig keer langs hoort komen. Deze instelling van de bevolking in combinatie met de mooie natuur, maakt een bezoek aan dit land onvergetelijk. Samen met een vriendin ben ik naar San José gevlogen om zo snel mogelijk richting het plaatsje Monteverde te vertrekken.

Bij het eerste hostel waar wij verbleven, kwam al gelijk het taalprobleem naar voren. In Costa Rica spreekt de lokale bevolking grotendeels alleen Spaans, helaas spreken wij dit niet, maar met behulp van google translate en praten met handen en voeten was dit snel opgelost. Nadat we waren aangekomen bij het hostel hebben we terplekke geregeld om te gaan ziplinen bij de langste zipline en de grootste tarzanswing in heel Latijns-Amerika. Deze zipline tour wordt een canopytour genoemd welke bestaat uit twaalf kabels en waarbij er gevlogen wordt over waanzinnig mooie regenwouden. Een ervaring om nooit te vergeten.

Na deze ervaring zijn we doorgereisd naar Fortuna, op deze plek is de vulkaan Arenal te vinden en er zijn hangbruggen in de jungle van Costa Rica. Aangezien wij tijdens het regenseizoen in Costa Rica waren, konden we het niet helemaal droog houden, maar ook dit is een bijzondere ervaring. Er is vaak sprake van een hele harde regenbui wat daarna wordt gevolgd door zon, wat de natuur van Costa Rica nog mooier maakt.

Vanaf Fortuna zijn wij verder gereisd met de auto, toch wel de ideale manier om te reizen in Costa Rica. Reizen met het openbaar vervoer door Costa Rica is zeker te doen, maar om de ultieme vrijheid te ervaren en zo efficiënt mogelijk om te gaan met de tijd is een auto toch wel ideaal. De route van Fortuna naar Puerto Viejo was een hele rit, maar door de natuur om ons heen en de heerlijke broodjes van de bakkerijen, was het de moeite zeker waard.

Puerto Viejo was de laatste bestemming voor ons, voordat wij richting Panama gingen. Puerto Viejo is een zeer levendig stadje waar veel te doen is, onder andere het Cahuito National Park ligt dichtbij Puerto Viejo. Dit is een park langs het strand met allerlei dieren. Hier is een wandeling in combinatie met een duik in de zee dus zeker te combineren. Daarnaast ligt in Puerto Viejo het Jaguar Rescue Center, dit is een opvangcentrum voor dieren welke gewond zijn of niet goed kunnen overleven in het wild. Een tour in dit opvangcentrum is indrukwekkend, leerzaam en het zorgt voor het steunen van de dieren hier. De verzorgers van deze dieren werken allemaal op vrijwillige basis en zo gaat alle steun naar de dieren met als doel de dieren weer in het wild te krijgen.

Tenslotte hebben wij hier nog een mooie fietstocht langs verschillende stranden gemaakt. Niet alleen de stranden zijn mooi, maar ook de natuur tijdens de fietstocht zelf zorgt ervoor dat fietsen geen straf is.”

Geschreven door Chantal

× Hoe kan ik je helpen?