Denemarken

Denemarken

Wist je dat Denemarken een klein beetje op Nederland lijkt? Denemarken is ook een vrij vlak land, kent veel landbouw en is (op veel delen) zeer geschikt om te fietsen. Dan is Denemarken dus niet persé een bezoek waard? Jazeker wel! Denemarken kent namelijk ook prachtige fjorden, mooie baaitjes en leuke steden.

Ook als jij even heerlijk tot rust wil komen zit je zeker goed in Denemarken. Als cultuur- en winkelliefhebber zit je helemaal goed met een stedentrip in de hoofdstad Kopenhagen en voor de kinderen is er natuurlijk Legoland! Denemarken is dus zeker wel het bezoeken waard.

Zoals ik al zei is Kopenhagen een prachtige stad voor een stedentrip. Kopenhagen is perfect om op de fiets te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Kleine Zeemeermin, de Carlsberg brouwerij, Rosenborg Slot of pauzeer even bij de haven van Kopenhagen: Nyhaven. Wandel langs de gekleurde huizen, sfeervolle restaurants en leuke winkeltjes. Voor een leuk dagje voor de kinderen moet je zeker een bezoek brengen aan het Tivoli pretpark.

In Jutland is ook genoeg te beleven. Neem bijvoorbeeld de stad Arhus. Een havenstad waar je zeker Den Gamle By moet bezoeken: een openluchtmuseum waar het echt lijkt of je in een Deense stad van vroeger rondloopt. Je kunt hier ervaren hoe het leven hier vroeger was. Ook Aalborg is een leuke, levendige stad met een haven en genoeg bezienswaardigheden. Vergeet natuurlijk ook Legoland in Jutland niet! Van het zuiden naar het noorden wordt Jutland steeds heuvelachtiger. In het noorden van Jutland ligt de Limfjord: een prachtige langgerekte baai. De landschappen zijn hier erg mooi en een fietstocht langs de Limfjord is dan ook zeker een aanrader. Langs de Limfjord vind je kindvriendelijke stranden, mooie steden en dorpen, zeehonden en genoeg andere leuke bezienswaardigheden voor jong en oud!

Wat ook een leuke vakantieplek is, is het eiland Funen. Het zuiden van Funen is ontzettend mooi met prachtige baaitjes en inhammen. Het wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd met glooiende heuvels, boomgaarden en veel boerderijen. Maar ook vind je hier prachtige stranden en leuke steden. Zo is bijvoorbeeld Odense een erg leuke stad om te bezoeken. Het is één van de oudste steden van Denemarken en is rijk aan verschillende musea, een prachtig kasteel en een dierentuin. Tevens is het de geboortestad van de beroemde sprookjesboekschrijver Hans Christian Andersen. Zijn huis is nu een museum die je kunt bezoeken.

Ook het eiland Seeland is prachtig om te bezoeken! Het is wat heuvelachtiger dan andere eilanden met in het noorden fjorden en meren. De hoogste krijtrots van Denemarken staat tevens in Seeland: Møns Klint.

Ben jij benieuwd geworden naar Denemarken? Stuur me een berichtje en dan kijken we samen wat het beste bij jou past!

× Hoe kan ik je helpen?