Dubai

Dubai

Hoogste, langste, beste. Dat zijn woorden die in je opkomen wanneer je aan Dubai denkt. Het is één van de Verenigde Arabische Emiraten en een enorm bijzonder land. Het is een luxe vakantiebestemming, maar zeker ook betaalbaar! Het is daarnaast een heerlijke winterzonbestemming.

Wat iedereen natuurlijk kent in Dubai is de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Niet alleen het hoogste gebouw van de wereld staat hier, maar ook het grootste winkelcentrum ter wereld staat in Dubai. De Dubai Mall heeft meer dan 1.200 winkels, maar daarnaast ook nog een ijsbaan, bioscoopcomplex en het grootste indoor aquarium ter wereld. Om nog even in uitersten te blijven: ook ’s werelds grootste fonteinshow is in Dubai te vinden, namelijk de Dubai Fountain. Een schitterende show van deze fontein mag je dan ook zeker niet missen.

Ook de Burj Al Arab is niet te missen in Dubai. Dit is het enige hotel met zeven sterren. Deze titel heeft de eigenaar overigens zelf gegeven, officieel is vijf sterren namelijk het maximale aantal sterren van een hotel. De karakteristieke vorm van het hotel is die van een Dhow: een traditioneel Arabisch zeilschip.

Nog niet genoeg gewinkeld? Bij de Emirates Mall kun je ook nog terecht om te shoppen. Zin om te skiën? Zelfs dat kan hier! De grootste indoor skihal ter wereld ligt in dit winkelparadijs. Om het allemaal nog even wat gekker te maken leven er hier zelfs pinguïns.

Dubai is omgeven door woestijnen. Wat je dan ook zeker moet doen is een woestijnsafari. Scheur met een quad of 4×4 door de duinen voor een enorme adrenalinekick. Wil je het wat rustiger aan doen? Ook op een kameel blijft het natuurlijk een bijzondere ervaring. Het is aan te raden om dit tegen het einde van de dag te doen, dan zie je ook nog eens de zonsondergang wat een prachtig gezicht is.

Zoals we ook wel hadden verwacht van Dubai, zijn ook de stranden hier heerlijk. Zo is The Beach bijvoorbeeld een heerlijke strandplek met tal van terrasjes en winkels.

Hoewel je al veel kan verwachten in Dubai, is er zelfs nog een kunstmatig schiereiland in de vorm van een palmboom aangelegd: het Palmeiland. Het eiland bestaat uit zestien ‘takken’ en een ‘stam’. Zo blijft Dubai je maar bewijzen dat het allemaal niet gek en groot genoeg kan.

Wil jij dit bijzondere land ervaren? Neem dan contact met me op!

Tip: Dubai is ook de perfecte plek voor een stop-over. 

× Hoe kan ik je helpen?