Duitsland

Duitsland

EIGEN REISERVARING

Ben je actief? Op zoek naar cultuur? Een leuke stad bezoeken? Het kan allemaal in Duitsland!

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Deze populaire stad is enorm leuk voor een stedentrip. Het Duitse Parlement, Checkpoint Charlie, Potzsdammer Platz, Slot Charlottenburg, het Holocaust Monument, Brandenburger Tor en natuurlijk de Berlijnse muur. De stad heeft enorm veel te bieden en is een historische stad die je veel kijk geeft op de, soms zwarte bladzijden, uit de geschiedenis. Het is ongeveer vier keer zo groot als Parijs en is dus niet in een dagje te bekijken. Trek dan ook zeker een paar dagen uit om deze bijzondere stad te ontdekken!

De oudste stad van Duitsland is Trier, gelegen aan de Moezel. Breng een bezoekje aan de Dom van Trier en Porta Nigra: de oude stadspoorten van Trier. Beide staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een andere mooie stad aan de Moezel is Cochem met het historische marktplein, de oude mosterdmolen en de burcht op een rotspunt. Ook voor wijnproeverijen zit je hier helemaal op de juiste plek!

Voor kinderen heeft Duitsland ook veel te bieden: het grote overdekte zwembad net buiten Berlijn, Legoland, het Europapark of de Sprookjesroute. Dit is een route gekoppeld aan het leven van de gebroeders Grimm, onder andere bekend van Assepoester en Hans en Grietje. Ook leuk voor de kinderen is Reutte: hier kunnen ze ridder en jonkvrouw spelen.

Het land is ook rijk aan een aantal mooie kastelen. Neem bijvoorbeeld Kasteel Ludwig of Kasteel Neuschwanstein, waar het Doornroosje kasteel op is gebaseerd.

De Bodensee ligt op de grens van drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Leuk om je vakantie te combineren met een bezoek aan één van deze landen. In de Bodensee ligt een eilandje: Mainau. Dit wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Ook mooi om te bezoeken!

Zin in een feestje? Ga dan zeker naar het Oktoberfest in München! Een jaarlijks volksfeest waar het bier rijkelijk vloeit.

Après-ski feestjes vind je ook genoeg in Duitsland. Het land kent namelijk ook veel wintersportgebieden zoals Winterberg, Willingen en Garmisch-Partenkirchen. Wel eens naar het skischansspringen op nieuwjaarsdag gekeken? Dat vindt plaats bij de laatstgenoemde! Ook de Zugspitze (hoogste berg van Duitsland) ligt hier.

Nieuwsgierig geworden? Stuur me gerust een berichtje en dan kijken we samen verder!

× Hoe kan ik je helpen?