Ecuador

Ecuador

Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar tevens één van de meest verrassende bestemmingen. Niet alleen de natuur maakt hier indruk, maar ook de koloniale steden en de cultuur van Ecuador. Bijkomend voordeel is dat het land vrij klein (ten opzichte van de andere landen in Zuid-Amerika) is, waardoor het goed te bereizen valt.

In het westen grenst het land aan de Grote Oceaan. En wat ik hierboven nog niet heb genoemd is dat Ecuador je ook nog prachtige stranden te bieden heeft. Zoals bijvoorbeeld het vissersplaatsje Canoa. Het toerisme heeft hier nog niet de overhand en de sfeer is ontzettend relaxt. Het is tevens een perfecte plek om te leren surfen.

Naast de zee kun je ook voor iets anders terecht in Ecuador: de warmwaterbronnen en spa’s in Baños. Leuk is dat de baden ook door de locals worden gebruikt. Wie weet zit jij dus straks wel tussen een gezellig gezin uit Ecuador te badderen. Naast de hot springs staat de stad ook bekend om de avontuurlijke activiteiten. Baños ligt naast de Tungurahua vulkaan waardoor je een breed scala aan activiteiten hebt. Zo kun hier bijvoorbeeld raften, mountainbiken, zip-linen en vulkanen beklimmen. Ken je ‘The swing at the end of the world’? Juist, deze ligt ook hier! Bovenop de berg schommel je over het prachtige landschap. Gelukkig zit je wel vast!

Yasuní Nationaal Park heeft een unieke flora en fauna. Van unieke vogelsoorten tot jaguars en poema’s: alles leeft in dit indrukwekkende park. Door deze biodiversiteit staat het park op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Wat je eigenlijk ook niet mag missen is de Quilotoa Loop. Deze route brengt je langs het Quilotoa meer. Dit meer in een vulkanische krater is helderblauw en geeft je de meest indrukwekkende uitzichten. Je wandelt van dorp naar dorp en blijft je ondertussen verbazen over de prachtige natuur. De hele wandeling toch iets te zwaar? Je kunt natuurlijk ook (een deel) per bus doen. 

Even genoeg natuur gehad? Bezoek dan de bruisende stad Cuenca. Oude koloniale kerken, prachtige rivieren, Spaanse invloeden, lekker eten en leuke pleinen kenmerken de stad. Het wordt gezien als de meest culturele stad van Ecuador en heeft daarnaast een ontzettend indrukwekkende architectuur. Om deze redenen wordt het ook wel eens het Athene van Ecuador genoemd.

Wat natuurlijk ook niet mag missen op je lijstje is de hoofdstad Quito. De stad heeft een erg mooi historisch centrum en de besneeuwde bergtoppen van het Andes-gebergte maken het plaatje compleet. Quito staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek Plaza de la Independencia, de kabelbaan vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad of wandel gewoon door de stad om je te verbazen over de prachtige koloniale gebouwen. Wist je trouwens dat Quito de hoogste hoofdstad ter wereld is? Denk dus wel aan hoogteziekte.

De Galapagoseilanden zijn dé plek voor natuurliefhebbers. Hier leven dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals de Fregatvogel en de Zeeleguaan. Wist je dat hier maar een bepaald aantal toeristen toegelaten worden? Belangrijk dus om dit van tevoren te regelen en daar zorg ik dan natuurlijk voor!

Kan jij ook niet wachten om te vertrekken als je dit leest? Stuur me dan een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?