Egypte

Egypte

Zon, zee en strand: dat is waar je voor in Egypte moet zijn! Daarnaast is het een paradijs voor duikliefhebbers, zoals bij Marsa Alam. Marsa Alam ligt aan de Rode zee en heeft de meest prachtige, kleurrijke koraalriffen. Ook in de winter is dit een heerlijke zonbestemming.

Hoewel het reisadvies over het binnenland van Egypte nogal eens wisselt, heeft het wel veel te bieden. Zo ligt bijvoorbeeld bij Luxor, een overigens mooie stad, het Dal der Koningen. Hier is de tempel van de eerste vrouwelijke farao en het graf van Toetanchamon. Bij de Piramides van Gizeh is een van de James Bond films opgenomen.

Breng ook een bezoek aan de grote overdekte Arabische markt: Khan el Khalili in Caïro. Dit is de grootste soek ter wereld.

Je kunt ook het Venetië van Egypte ontdekken: El Gouna. Er lopen veel verschillende kanaaltjes door de stad waardoor het net Venetië lijkt. El Gouna ligt ook aan de Rode zee: een prachtige onderwaterwereld is dus gegarandeerd.

Tot slot mag natuurlijk de Nijl niet vergeten worden. Met een lengte van 6650 kilometer is de Nijl de langste rivier ter wereld. Het wordt gezien als de levensader van Egypte en er is dan ook veel te zien langs de oever van deze rivier. Een boottocht over de Nijl is dan ook zeker een aanrader.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Stuur me dan een bericht.

× Hoe kan ik je helpen?