Engeland

Engeland

EIGEN REISERVARING

Bij Engeland denken we natuurlijk meteen aan de hoofdstad Londen. Maar wist je dat Engeland een enorm mooie natuur heeft en ook een aantal mooie badplaatsen? De Engelse Riviera heeft een zacht klimaat en ligt beschut. Daarnaast heeft het land een ontzettend mooie kliffenkust. De belangrijkste badplaats van Engeland is Bournemouth. Het is het mooiste strand van Engeland en ook voor het uitgaan zit je hier goed. Andere mooie badplaatsen zijn Brighton, Eastbourne, Hastings, St. Ives en Torquay. In het graafschap Cornwall vind je een mooie kust met kliffen, prachtige baaien, zandstranden, veel mogelijkheden voor watersport en zelfs palmbomen. De natuur hier is opvallend en bijzonder, aangezien je hier natuur vindt die je normaal gesproken alleen in warmere landen tegenkomt.

Zoals ik al zei heeft Engeland ook een erg mooie natuur. Denk bijvoorbeeld aan Exmoor National Park en Dartmoor National Park voor prachtige wandel- of paardentochten. Ook de prachtige kloof Lydford Gorge met een prachtige waterval van zo’n 30 meter is een bezoek waard. Tot slot benoem ik het Lake District tegen de grens van Schotland, dit is een prachtig gebied. Een bekende plaats hier is Windermere, waar je een tocht met een originele stoomboot kunt maken.

Het land kent nog veel meer hoogtepunten. Eentje daarvan is natuurlijk Stonehenge. Dit mysterieuze bouwwerk wordt vaak gezien als reusachtige zonnewijzer, maar wat het precies is, en hoe deze stenen hier überhaupt zijn gekomen is vandaag de dag nog steeds een mysterie. Als Shakespeare fan mag je zijn geboorteplaats, Stratford-upon-Avon, eigenlijk niet missen. Ook de bekende universiteitssteden Oxford en Cambridge verdienen zeker een bezoekje. Het zijn de bekendste universiteitssteden ter wereld en stammen beiden uit de middeleeuwen. Oxford is de oudste van de twee. Ontspan even heerlijk in the city of Bath. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt hier een compleet kuuroord uit de tijd van de Romeinen. Sla ook de middeleeuwse binnenstad van Canterburry, Buckfast Abbey, Dartmouth Castle en Minack Theatre, een prachtig openluchttheater met uitzicht op zee, niet over.

De bruisende hoofdstad Londen mag uiteraard ook niet op je lijstje ontbreken. Ik vond Londen een ontzettend mooie stad die enorm veel te bieden heeft. Iedereen kent natuurlijk de Big Ben, Buckingham Palace en Londen Eye. Hoogtepunten die je niet mag missen wanneer je in Londen bent. Maar ook het oudste park van Londen, Greenwich Park, Westminster Abbey, Camden Market en een wandeling langs de Theems maken een bezoek aan Londen compleet. In de Tower of Londen liggen de kroonjuwelen die bewaakt worden door de Beefeaters, ook wel de Yeoman Warders. Het is zowel een paleis als een gevangenis geweest. Shoppen kun je goed in Oxford Street, Regent Street en Carnaby Street. Na een dag vol indrukken kun je goed uitgaan in de wijk West End. Kortom: Londen is een ontzettend veelzijdige stad die eigenlijk voor iedereen wel wat te bieden heeft.

Tussen Engeland en Ierland ligt Isle of Man. Het is een bergachtig eiland met prachtige stranden. Tevens worden de bekende TT-motorraces hier gehouden.

Engeland is een veelzijdig land en heeft ontzettend veel te bieden. Ben jij ook benieuwd geworden naar een vakantie in dit prachtige land?

× Hoe kan ik je helpen?