Estland

Estland

Estland is één van de Baltische staten en is echt een verassende bestemming. Het land is nog vrij onontdekt dus is dit je kans om dit prachtige land te gaan ontdekken.

De hoofdstad Tallinn is een levendige stad met een mooi oud centrum. De oude stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Bezoek het prachtige centrale plein met zijn mooie authentieke gebouwen, wandel over de stadsmuren, bezoek het KGB-museum of bekijk de opvallende Alexander Nevski kathedraal. Tallinn is ook ontzettend leuk om op de fiets te ontdekken! Geniet van de mooie Middeleeuwse straatjes en de heerlijke eettentjes.

Ook qua natuur heeft Estland genoeg te bieden. Zo is bijvoorbeeld het Peipusmeer de natuurlijke grens tussen Estland en Rusland. Het is een ontzettend groot meer dat opvallend genoeg helemaal niet diep is. Een ander mooi stukje natuur is Laheema National Park. De natuur is ongerept en is het leefgebied van veel verschillende diersoorten zoals wolven, beren en lynxen.

Bezoek ook zeker Saaremaa: een eiland waar de Estse cultuur nog goed terug te vinden is. Het is één van de grootste eilanden van de Oostzee. Het eiland biedt een ontzettend mooie natuur, authentieke windmolens en leuke dorpjes. Bijzonder zijn de vele kraters op het eiland. Een meteorietinslag heeft een kratermeer van 110 meter gecreëerd.

Tip: Tallinn is heel goed met Helsinki in Finland te combineren. Een bijzondere combinatie van twee heel verschillende, maar beide ontzettend mooie steden. Met de ferry duurt het slechts 3 uurtjes tot je in het centrum van Helsinki staat. Wat mij betreft een must-do!

Nieuwsgierig geworden? Stuur me gerust een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?