Filipijnen

Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden. Voor natuur, tropische stranden en een prachtige onderwaterwereld zit je op de Filipijnen zeker goed. Ben je echt op zoek naar cultuur? Hoewel er wel wat cultuur te vinden is op de eilanden, zit je als échte cultuurliefhebber niet goed op de Filipijnen.

Een van de pareltjes van de Filipijnen is Palawan. Jungles, vulkanen, mooie baaien en een prachtige onderwaterwereld: Palawan heeft het allemaal. Wat ook bijzonder is op Palawan is de ondergrondse rivier van maar liefst 8,2 kilometer lang. Het is de langste ondergrondse rivier ter wereld en wordt gezien als één van de zeven nieuwe natuurwonderen. Ook leuk om te weten: opnames van Expeditie Robinson zijn op het eiland Palawan opgenomen.

Op het eiland Cebu, in Cebu City, kun je de oudste stad van de Filipijnen ontdekken. Je kunt heerlijk struinen door het oude, gezellige centrum.

Luzon is het grootste eiland van de Filipijnen. Tevens is hier de hoofdstad, Manilla, gevestigd. Wat niet mag ontbreken op je lijstje zijn de rijstterrassen van Banaue & Batad. Deze zijn prachtig! Daarnaast is het bijzonder om Sagada te bezoeken. De natuur hier is overweldigend maar er is hier nog iets opvallends: de hangende doodskisten aan de steile rotswanden.

Tot slot kun je op het eiland de actieve Taalvulkaan en het bijbehorende kratermeer Taalmeer bezoeken. Bijzonder is dat de vulkaan in het meer ligt, maar ook in de vulkaan zelf ligt nog weer een kratermeer. Het is dus eigenlijk een vulkaan in een vulkaan. Vanaf de top kun je genieten van prachtige uitzichten, waarbij je moet denken aan de zwavelgeur die er rondhangt.

Zoals ik al zei kun je op de Filipijnen een prachtige onderwaterwereld vinden met de meest kleurrijke koraalriffen, walvishaaien, zeeschildpadden, oorlogsschepen en mantaroggen. Het staat bekend als één van de beste duikbestemmingen van de wereld.

Wil jij weten op welk eiland je wat kunt spotten onder water? Stuur me dan een berichtje en wie weet kun jij straks uitkijken naar je reis richting de Filipijnen!

× Hoe kan ik je helpen?