Finland

Finland

Finland is een land met een prachtige natuur en ontzettend veel meren en bossen. In het midden van het land vind je de Finse merenvlakte. Hier zijn maar liefst meer dan 60.000 meren!

In het noorden van Finland vind je Fins Lapland. Dit is een enorm bosrijk gebied. Wat mij betreft een ontzettend bijzondere besteming. In de winter kun je hier van alles doen. Los van natuurlijk de wintersport, kun je hier huskytochten, rendiersleetochten en sneeuwscootertochten doen. Maar ook kun je ijsvissen en een bezoek brengen aan de rendierfarm. En natuurlijk niet te vergeten: het noorderlicht. Het noorderlicht is het best te spotten in de winterperiode. Als je in een glazen iglo in Kakslauttanen verblijft, maakt dit het extra bijzonder om mee te maken. Luxe hoef je hier niet te verwachten, maar wat maakt dat uit als je vanuit je bed door het glas kijkt naar het indrukwekkende noorderlicht?

Dat Fins Lapland in de winter een bijzondere bestemming is, is wel bekend. Maar wist je dat er ook in de zomer genoeg te doen is? In de zomer kun je hier vooral als actieve vakantieganger terecht. Raften, mountainbiken, kanoën: het is hier allemaal mogelijk. Maar ook het spotten van dieren is hier een hele ervaring. Niet alleen zijn er veel rendieren, maar tevens kun je beren, elanden en veelvraten spotten.

Tot slot is er natuurlijk nog Rovaniemi! De stad ligt ontzettend dicht bij de poolcirkel en de kerstman komt hier natuurlijk vandaan! Leuk om met de kinderen te bezoeken is Santa Claus Village. Ontmoet hier de kerstman in zijn kantoor, zie de elfjes aan het werk en bekijk het postkantoor waar alle post voor de kerstman binnenkomt. Overnacht in het hotel dat volledig van ijs gemaakt is, zelfs het bed! Tevens loopt de poolcirkel dwars door het dorp!

Dat het noorden van Finland het bezoeken waard is, is nu wel duideljik. Maar Finland heeft nog veel meer te bieden. In het westen vind je bijvoorbeeld een enorm uitgestrekt bosgebied en vergeet ook zeker de hoofdstad Helsinki niet. Helsinki staat wereldwijd bekend om de architectuur. Het is een prachtige stad aan de kust met historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven.

Wist je dat één op de drie inwoners van Helsinki beschikt over een eigen sauna? Tijdens je bezoek aan Helsinki moet je dus eigenlijk wel één van de sauna’s in, of net buiten, de stad bezoeken om Finland te ervaren. En vergeet het niet: daarna maak je een duik het koude water in!

Het Senaatsplein is het hart van Helsinki, hier is dan ook altijd wel wat te doen. Bezoek ook de Uspenski Kathedraal, Temppeliaukio kerk en de witte Domkerk. Stuk voor stuk prachtig op hun eigen manier. Maak ook zeker een ritje in het Finnair Skywheel. Een 40-meter hoog reuzenrad vanwaar je de meest prachtige uitzichten over de stad hebt! Er zijn zelfs cabines met een sauna!

Wat mij betreft is Finland een prachtige vakantiebestemming! Wat denk jij? Stuur me een berichtje en dan kijken we of het ook wat voor jou is!

× Hoe kan ik je helpen?