Griekenland

Griekenland

EIGEN REISERVARING

Het mooiste aan Griekenland? Met zó veel verschillende eilanden is er voor elk wat wils. Prachtige zandstranden, eeuwenoude cultuur, een indrukwekkende natuur en volop uitgaansmogelijkheden.

Ook leuk dus om een combinatie te maken tussen verschillende eilanden en lekker te gaan eilandhoppen in Griekenland. Elk eiland en elke eilandengroep heeft iets anders te bieden.

Neem bijvoorbeeld de Ionische eilanden, waar onder andere Corfu, Zakynthos en Kefalonia bij horen. Op Zakynthos vind je prachtige zandstranden, oude dorpjes en helder water. Als je geluk hebt zie je zelfs een schildpad voorbijzwemmen tijdens het snorkelen. Corfu daarentegen staat wat minder bekend om de mooie zandstranden, maar hier vind je dan wel weer wat meer cultuur en groene oases. Maar ook hier zijn stranden hoor! Neem bijvoorbeeld Gouvia of Glyfada. Ook het wereldberoemde paleis van Sissi kun je op Corfu bezoeken! Kefalonia is misschien nog wat minder ontdekt dan de andere twee bovenstaande eilanden, maar het is wel de grootste van de Ionische eilanden. Velen zeggen tevens de mooiste. Het eiland kent veel mooie stranden. Myrthos Beach is er één van, deze wordt gezien als de mooiste van Griekenland. Maar naast prachtige stranden met een azuurblauwe zee kent het eiland ook een mooie natuur. Een stukje mooie natuur op het eiland is bijvoorbeeld de berg waar het klooster Agrilia tussen de olijfbomen op ligt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht.

De Sporaden is een eilandengroep die we misschien allemaal kennen van Mamma Mia. Dit is namelijk op de Sporaden opgenomen en vrijwel alles staat dan ook in het teken van Mamma Mia. Het is in vergelijking tot de andere Griekse eilanden wat groener en wat duurder. Skiathos, Skyros, Skopelos en Alonissos behoren tot deze eilandengroep. Skiathos is de meest populaire. De stranden zijn hier prachtig, maar kunnen dus in het hoogseizoen wel vrij vol liggen. Het noorden is echter vaak een stuk rustiger! Op Skopelos is Mamma Mia gefilmd. Wanneer je het eiland ontdekt, zal je dan ook veel plekken herkennen als Mamma Mia fan. Alonissos is ongerept en perfect voor de rustzoeker. De stranden zijn hier wat minder dan de buureilanden, maar desalniettemin is het ook zeker een prachtig en ongerept eiland om te ontdekken.

Een bekende eilandengroep van Griekenland is natuurlijk de Dodekanesos, waar de bekendste eilanden Kos en Rhodos zijn. Rhodos betekent rozeneiland, daarnaast heeft het de bijnaam zonne-eiland. Het is niet het eiland met de mooiste stranden van Griekenland, maar als zonne-eiland heeft het zeker genoeg stranden te bieden. Daarnaast is de natuur op Rhodos echt heel mooi. In de vlindervallei vind je duizenden felgekleurde vlinders: ook zeker het bezoeken waard dus. Kos is het fietseiland van Griekenland. Ja dat lees je goed, ook in Griekenland kun je dus goed fietsen! Kos ligt dichtbij Turkije, waardoor je het land dus ook goed kunt zien vanaf Kos. Mooie stranden, sfeervolle plaatsen en avontuurlijke mogelijkheden zoals bijvoorbeeld quad rijden: Kos is een veelzijdig eiland.

De eilanden die we natuurlijk ook allemaal kennen zijn de Cycladen. Hier horen onder andere Santorini, Mykonos, Naxos en Paros bij. De Cycladen zijn enorm veelzijdig en dit is dus een eilandengroep die perfect is voor eilandhoppen. Het romantische Santorini, de mooie stranden van Naxos en de windmolens en het bruisende uitgaansleven op Mykonos. Santorini is een erg pittoresk vulkanisch eiland. Het is één van de meest fotogenieke eilanden van Griekenland. Je kent vast wel dat prachtige plaatje van Griekenland met de witte huizen en blauwe koepels op de ansichtkaarten: precies dat is Santorini! Mykonos is een erg levendig eiland met een beetje de Ibiza-sferen. Het is relaxt en kent een druk uitgaansleven. Kenmerkend zijn natuurlijk de windmolens en witte kerkjes van het eiland. Een heerlijk en prachtig eiland! Naxos is een bergachtig eiland met daarnaast mooie eindeloze zandstranden. Tot slot Paros. Dit is ook een heuvelachtig eiland en kent veel sfeervolle, witte dorpjes en mooie stranden. Bezoek hier zeker het mooie dorp Lefkes, dat behoort tot de mooiste dorpen van de Cycladen.

Tot slot het eiland dat iedereen kent: Kreta. Het is de grootste van de Griekse eilanden en zeker één van de populairste. Ik vond Kreta enorm veelzijdig en het heeft dus echt voor iedereen wat te bieden. Wij hebben een auto gehuurd en zo het hele eiland ontdekt. Chersonissos kennen we natuurlijk allemaal als dé uitgaansbestemming. Koutouloufari is hier een goed alternatief voor wanneer je als gezin met wat oudere kinderen gaat. Het is een stuk rustiger dan Chersonissos, maar het ligt dichtbij dus de kinderen kunnen hier wel stappen. Eén van de vele hoogtepunten van het eiland is de Samariakloof. Het is één van de smalste kloven ter wereld en echt prachtig! Ik heb hem zelf gelopen en het is naar mijn mening iets dat je echt niet mag overslaan wanneer je op Kreta bent. Ook indrukwekkend vond ik het Lepra-eiland Spinalonga. Iedereen die met Lepra besmet werd afgezonderd van de buitenwereld en werden naar dit eiland verbannen. Indrukwekkend om te zien en je voor te stellen hoe het hier geweest moet zijn in die tijd. De leuke haven van Rethymnon, het mooie Agios Nikolaos, Malia, de berg Psitoritis, het Knossos paleis en het palmenbos. Slechts een greep van wat je allemaal kunt ontdekken op Kreta. Natuurlijk met de heerlijke Griekse sferen.

Natuurlijk kent Griekenland nog veel meer prachtige eilanden die ook zeker het ontdekken waard zijn. Ben jij benieuwd? Stuur me gerust een berichtje en dan kijken we wat het beste bij jou past! Zo kun jij zorgeloos uitkijken naar een vakantie naar het heerlijke Griekenland!

× Hoe kan ik je helpen?