Guatemala

Guatemala

Guatemala wordt gezien als een van de kleurrijkste landen ter wereld. Dat spreekt mij persoonlijk meteen al enorm aan! Een van de vele voordelen van dit schitterende land is dat je geen visum hoeft aan te vragen om Guatemala te ontdekken.

De vroegere hoofdstad Antigua wordt vaak beschreven als de leukste stad van Guatemala. In 1773 is een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving. Echter zijn er, gelukkig, veel koloniale panden bewaard gebleven. De stad heeft veel te bieden, zoals mooie kleurrijke straten, kerken, kathedralen, musea en ruïnes. Het is dan ook niet voor niets dat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast heeft de stad veel restaurants en barretjes. Voor elk wat wils dus! Wat absoluut niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan deze stad is Arco de Santa Catalina bekijken. Het is het meest gefotografeerde straatje van Antigua, en ik begrijp wel waarom!

Een van de mooiste natuurgebieden van Guatemala is Semuc Champey. Middenin de prachtige jungle liggen trapsgewijze waterpoelen. Het water is turquoise blauw en is dus prachtig om te zien. Het mooiste is om even een klim te maken naar een van de uitzichtpunten; van bovenaf gezien is het nog mooier!

Er zijn 37 vulkanen in Guatemala. Sommigen hiervan kun je tevens beklimmen, zoals de Acatenango vulkaan. Wat bijzonder is bij de beklimming van deze vulkaan is dat er veel vulkanen omheen liggen, je hebt dus vanaf de Acatenango vulkaan een schitterend uitzicht op de omliggende vulkanen. Eén hiervan is de Fuego vulkaan. Deze is erg actief waardoor er best wel een grote kans is dat je een uitbarsting vanaf de top van de vulkaan mee kan maken. Lijkt mij een unieke ervaring!

Een van de mooiste meren ter wereld ligt in Guatemala: Lake Atitlán. Het is een kratermeer en ligt op ongeveer 1500 meter hoogte. Rondom het meer liggen vele leuke dorpjes en vulkanen. Zowel voor de sfeer als mooie wandelingen zit je hier dus goed.

Een ander leuk dorpje om te bezoeken is Livingston. Hier hangt de typische Caribische sfeer, heerlijk ontspannen dus! Leer de lokale bevolking kennen en geniet van de sfeer, cultuur, muziek en niet te vergeten het heerlijke eten!

Veel van de locals van Guatemala stammen af van de Maya’s. Dit is dan ook nog goed in het land terug te vinden. Wat zeker niet mag ontbreken bij een onderzoek naar de geschiedenis van de Maya’s is de Mayastad Tikal. De stad ligt middenin het regenwoud met toekans, brulapen en neusberen. De stad heeft verschillende tempels en andere bouwwerken uit de Maya tijd.

Tot slot zit je ook als koffieliefhebber goed in Guatemala. Guatemala behoort tot één van de beste koffielanden ter wereld. Er zijn dan ook veel koffieplantages te vinden en te bezoeken, waar je alles kunt leren over dit proces.

× Hoe kan ik je helpen?