Honduras

Honduras

Wat je zeker moet ontdekken als je in Honduras bent is de onderwaterwereld. Wil jij je PADI halen zodat je deze prachtige wereld kunt aanschouwen? Het eiland Utila staat bekend als één van de plekken waar je het meest voordelig uit bent om deze te behalen. Ook voor leuke feesten moet je op Utila zijn. Zet je feestmuts op en bezoek de bar Treetanic, deze is genomineerd tot mooiste bar van de wereld.  

De mooiste stranden van Honduras vind je in Roatan en Cayos Cochinos. De stranden zijn parelwit en de zee is azuurblauw. Als je geluk hebt kom je tijdens het snorkelen bij Roatan zelfs een walvishaai tegen. Geen zorgen, ze zijn ongevaarlijk!

Ook voor de natuur zit je goed in Honduras. Er zijn ongeveer 100 beschermde natuurparken in het land, waarbij veel ook nog onaangetast is. Het land kent prachtige groene bergen en dichte jungle. Neem na een wandeling een heerlijke duik in een van de natuurlijke warmwaterbronnen die het land rijk is.

Nog een stukje natuur wat je niet mag missen wanneer je verblijft in Honduras de het Lago de Yojoa. Het meer op zich is al prachtig om te zien, maar wat nog indrukwekkender is, is de Pulhapanzak waterval iets ten noorden van het meer. De waterval is 43 meter hoog en de omgeving hier is prachtig. Het is helemaal groen en er leven ruim 400 soorten vogels. Je kan zelfs achter de waterval langs lopen!

Behoefte aan een beetje cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan Copán. Het ligt dicht bij de grens met Guatemala. Het is dan ook de perfecte plek om vanuit hier verschillende Maya ruïnes te bezoeken. Breng een bezoek aan de oude Maya sportvelden of wandel door de tunnels onder het tempelcomplex. Iets wat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Honduras.

Wist je dat Honduras in het midden van Midden-Amerika ligt. Het is dan ook het perfecte land om te combineren met een van de omliggende landen zoals Guatemala, Belize of El Salvador.

× Hoe kan ik je helpen?