Hongarije

Hongarije

EIGEN REISERVARING

Hongarije kennen we natuurlijk allemaal van de indrukwekkende stad Budapest. Ik heb zelf deze prachtige stad mogen ontdekken. Budapest is een prachtige stad vol met cultuur. De delen Boeda en Pest worden gescheiden door de Donau. Vroeger waren dit twee verschillende steden. Boedapest wordt de parel aan de Donau genoemd en staat voor een groot deel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Parlementsgebouw van Boedapest is enorm indrukwekkend. Wij hebben deze bekeken vanaf de Donau. Met een boot voeren we langs de mooie delen van de stad. ’s Avonds hebben we het parlementsgebouw nog een keer bekeken, maar dan in het donker. Wat meer indruk maakte kan ik niet vertellen, het was allebei erg mooi.

Door middel van de Kettingbrug zijn de delen Boeda en Pest met elkaar verbonden. Je moet dus eigenlijk wel even deze bijzondere brug over wandelen. De uitzichten over de rivier en de stadsdelen zijn ontzettend mooi, zowel bij licht als bij donker.

De lokale markt was ook leuk om te bezoeken. Niet alleen omdat je hier lekker kan rondstruinen, maar ook om het indrukwekkende gebouw. Het gebouw is uitgeroepen tot mooiste markt van Europa. Eén van de dingen die mij sowieso is bijgebleven van Boedapest zijn de indrukwekkende gebouwen. Ik vond de stad zelf erg mooi en de imposante gebouwen maakte dit helemaal af.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een bezoek aan één van de badhuizen die Boedapest rijk is. De stad heeft ruim 100 thermale baden, omdat ze boven op een bron met thermaal water ligt. Niet alleen is het heerlijk ontspannen in de badhuizen, maar het is ook nog eens ontzettend mooi. Ik heb mijn ogen uitgekeken door de mooie bouwstijl.

Het Heldenplein, de Géllertheuvel, Joodse synagoge, Sint Stefanus Basiliek en het Vissersbastion: ik kan niks in Boedapest benoemen wat geen indruk op mij achtergelaten heeft. De stad heeft ontzettend veel te bieden en je kijkt gegarandeerd je ogen uit. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook de leukste barretjes, restaurants en clubs ontdekt. Je kunt je elke avond goed vermaken in de bruisende stad.

Een andere leuke plek in Hongarije is het Balatonmeer. Dit is zowel een leuke plek voor jongeren om uit te gaan als voor gezinnen met kinderen. Het water in het meer is ondiep waardoor het snel opgewarmd is. Het meer wordt omringd met wijngaarden en vulkanische bergen, wat de omgeving schitterend maakt. Siófok is één van de badplaatsen met een bruisend nachtleven aan het meer. Daarnaast heeft deze stad het langste strand van het meer en is het water hier erg ondiep. Balatonfüred is een andere populaire badplaats aan het meer en heeft veel kuuroorden. Ook Keszthely is een gezellige plaats aan het meer, en is net wat rustiger.

Het is erg leuk om een dag- of weekendtripje naar Boedapest te maken vanaf het Balatonmeer. Het is namelijk zo’n 140 kilometer rijden naar deze bruisende en culturele hoofdstad.

Natuurlijk niet te vergeten, één van de populairste festivals van Europa: Sziget! Op het Obuda eiland in de hoofdstad wordt elk jaar dit muziekfestival gehouden. Een feest van zeven dagen lang wat gegarandeerd een bijzondere en leuke ervaring is!

Laat het me weten als je meer informatie over een heerlijke vakantie naar Hongarije wilt!

× Hoe kan ik je helpen?