Ierland

Ierland

Toen ik me ben gaan verdiepen in Ierland werd ik meteen enthousiast! Wat een prachtig en verassend land is dat. Voor een week lang bakken op het strand zit je hier misschien niet goed, maar dat neemt niet weg dat het land genoeg andere dingen te bieden heeft. Ben jij bijvoorbeeld een wandel- of fietsliefhebber? Dan is dit de perfecte plek voor jou! De natuur is hier zo indrukwekkend en je zal je ogen uit blijven kijken hier.

Neem bijvoorbeeld The Burren, een indrukwekkend kalksteengebied. Het is één van de zes nationale parken van Ierland. Dicht bij The Burren liggen de Cliffs of Moher. Dit zijn de hoogste van Europa en tevens één van de meest indrukwekkende kustgebieden van Europa. De kliffen zijn maar liefst 8 kilometer lang en hebben decor gedaan voor verschillende films, zoals Harry Potter. Het is een indrukwekkend stukje natuur van Ierland dat je zeker niet mag missen.

Een ander prachtig nationaal park in Ierland is Killarney National Park, dat grenst aan de schilderachtige plaats Killarney. Killarney National Park is een prachtig en groot natuurgebied met bossen en bergen. Naast een indrukwekkende natuur vind je er ook tal van abdijen en kastelen. Killarney is tevens het startpunt van de Ring of Kerry.  Een mooie route van zo’n 180 kilometer over het schiereiland Iveragh. Mooie uitzichtpunten, authentieke dorpjes, levendige steden en indrukwekkende kliffen. Deze route is een genot om te rijden.

De Wicklow Mountain is een bergketen, gelegen in het Wicklow Mountains National Park. Prachtige bergmeren, diepe dalen, hoge bergen en bossen maken het een indrukwekkend en populair natuurgebied. Niet alleen de natuur is hier indrukwekkend, maar ook de ruïnes van het klooster van Glendalough. Tevens ligt de hoogste waterval van Ierland in Wicklow Mountains National Park: de Powerscourt Waterval.

Net als het klooster van Glendalough, is het middeleeuwse Clonmacnoise klooster ook erg indrukwekkend om te bezoeken. Ik zou je aanraden om het stadje met een boot te bezoeken, voor een unieke ervaring. Een ander stukje bijzondere historie is te vinden in Tralee: hier vind je een nog werkende windmolen die je kunt bezoeken, deze geeft je tevens een prachtig uitzicht over de historische haven.

De hoofdstad van Ierland, Dublin, is een bruisende stad vol met bezienswaardigheden. Dublin is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Guiness. Wat dan ook niet mag ontbreken wanneer je hier bent is een bezoek aan het Guiness Storehouse. Je sluit je bezoek af in de bar met 360 graden uitzicht over de stad. Vergeet ook zeker niet de Jameson Distillery. Jameson is de grootste whiskey producent van Ierland. De whiskey wordt helaas niet meer in Dublin gebrouwen maar je kunt wel deelnemen aan een leuke tour door de oude distilleerderij.

Wat je natuurlijk ook niet mag missen zijn de St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral en Epic Ireland: het Ierse museum voor emigratie. Ook een bezoek aan het Trinity College mag niet uitblijven. Je vindt hier één van Europa’s mooiste bibliotheken. En natuurlijk vind je hier The Book of Kells. 

Ik kan nog wel even doorvertellen over Ierland, dus stuur me gerust een berichtje als je meer wil weten over dit land!

× Hoe kan ik je helpen?