IJsland

IJsland

REISERVARING

IJsland Girls! Trip

“Met een gehuurde auto en daar boven op een tentje de Golden Circle route rijden met twee vriendinnen. Hoe leuk is het om even in december er uit te gaan en dan naar een pracht land als IJsland! Een aantal uur per dag is het licht en je rijdt letterlijk om alles te kunnen zien tussen de vijf uren overdag dat het licht is. De Blue Lagoon, een populaire activiteit in IJsland. Waar het water blauwer dan blauw is, waar je tijdens het badderen lekker een maskertje op doet en waar je de mooiste foto’s kan maken.

Gezellig in de auto op stap naar de volgende stop. Kies je eigen afspeel lijstje en het enige wat je hoeft te doen is om je heen kijken. Waar je ook rijdt, je kijkt je ogen uit naar hoe mooi de witte natuur in IJsland is.

Een stop bij Gullfoss, een indrukwekkende waterval. Aangezien je hier bijna weg waait, is het goed om je daarop voor te bereiden met warme kleding en een muts, sjaal en handschoenen. Een moeilijke plek om een leuke groepsfoto te maken, maar de foto’s van de waterval zelf maken alles goed!

De geiser, vlak bij Gullfoss, die nog actief is. Wat een gaaf gezicht als de geiser om de 4 tot 8 minuten kokend water, zo’n 20 meter, de lucht inspuit. Samen met veel anderen kijk je naar de Stokkur, de enige geiser die nog wel echt actief is in IJsland.

Diamond beach, ook wel mijn hoogtepunt van de trip, echt een wonder op de aarde. Ongelofelijk om de blokken ijs op het zwarte zand, zeehondjes, zon en de beweging van het water samen te zien. Vanuit Diamond Beach ook een tripje gemaakt naar een prachtige ice cave. Met extra spikes onder de schoenen, een helm en heel veel zin gingen we daar naartoe. Je kijkt je ogen uit naar een soort van deken van het gevormde ijs. Heel bijzonder!

Omdat we geen genoeg konden krijgen van IJsland, kozen we er voor vanaf Reykjavik richting het westen te rijden. Hier een aantal bijzondere stops gedaan in Kirkjufell, Snæfellsbær en Grundarfjörður. Ook hierbij geldt dat de route zo bijzonder is dat je eigenlijk niet eens meer doorhebt dat je achter het stuur zit.

IJsland stond hoog op mijn bucketlist en is hoog geëindigd op mijn favoriete landen lijstje. Het is een land waar ik graag in de zomer nog een keer naar terug ga, om dan weer opnieuw optimaal te genieten van dit land!”

Geschreven door Aniek

× Hoe kan ik je helpen?