Israël

Israël

In Israël zit je voor duiken en als cultuurliefhebber zeker goed. Maar wist je dat het ook het perfecte land is voor een citytrip? Denk bijvoorbeeld aan het hippe Tel Aviv of de stad van de oudheid en het Christendom Jeruzalem. Of nog leuker: een combinatie van beide. Combineer de goede sfeer en uitgaansmogelijkheden van Tel Aviv met de Klaagmuur, heilige grafkerk waar Jezus is begraven en Via Dolorosa (de lijdensweg van Jezus) in Jeruzalem. Wat mij betreft een combinatie van twee unieke steden die je in geen ander land zal kunnen ervaren.

Zoals ik al zei zit je voor duiken ook zeker goed in Israël. Eilat is dé duikbestemming van Israël en heeft het hele jaar door zomerse temperaturen. De Rode Zee is de perfecte plek om te duiken. Maar ook kun je hier heel goed snorkelen! Je kunt hier zelfs de onderwaterwereld bewonderen zonder nat te worden. Als je nou duiken een beetje te spannend vindt, kun je via de trap een onderwatertoren in en zo de dieren bekijken in het heldere water.

Ook drijven in (of op) de Dode Zee is iets wat je gedaan moét hebben in Israël. Het water is hier zo zout dat je gewoon blijft drijven. Voor de onderwaterwereld hoef je hier niet te zijn. Zoals de naam al zegt leven hier geen planten en dieren in. Wist je dat de verwachting is dat de Dode Zee ooit droog komt te staan? Des te belangrijker om dit prachtige land zo snel mogelijk te bezoeken en de unieke ervaring van de Dode zee te ervaren.

Israël is tevens rijk aan veel Bijbelse plaatsen. In de streek Judea liggen bijvoorbeeld het populaire Jeruzalem, Bethlehem, Masada en Jericho. Jericho is de oudste stad ter wereld. Maar ook in de streek Galilea vind je een aantal indrukwekkende plaatsen uit de Bijbel. Om te beginnen bijvoorbeeld Nazareth, de woonplaats van Jozef en Maria. Tiberias, ook gelegen in deze streek, is één van de heiligste steden van Israël. In Capernaum stond het huis van Petrus en ook Bethsaida aan het meer van Galilea mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken.

Israël heeft veel te bieden en kan je een unieke blik in de geschiedenis geven. Maar ook mooie steden en stranden zijn volop te vinden in Israël. Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?