Jamaica

Jamaica

Wie aan Jamaica denkt, denkt natuurlijk meteen aan Bob Marley en de heerlijke reggae muziek. Dit trekt ook zeker veel mensen aan in Jamaica. Maar het land heeft nog veel meer te bieden! Zo staat Jamaica bijvoorbeeld ook bekend om de vele watervallen. Neem bijvoorbeeld Dunn’s River Falls, bij Ocho Rios. Bijzonder is hier dat de waterval uit verschillende plateaus bestaat. Het is tevens een van de weinige watervallen in Jamaica die je kunt beklimmen. De jungle eromheen is overigens ook prachtig om een trekking door te maken, om vervolgens een duik in de waterval te nemen. Sluit de dag af op het strand, die ligt namelijk vlakbij!

Nog een stukje prachtige natuur in Jamaica is te vinden in de Blue Mountains bij Kingston. Het is de grootste bergketen van het eiland en staat bekend om de Blue Mountain koffie. Een bezoek aan één van de koffieplantages mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan dit natuurgebied. De hoogste top van de bergketen is Blue Mountain Peak, met 2254 meter. Gegarandeerd een bijzondere ervaring is om deze ’s nachts te beklimmen en vervolgens de zonsopgang vanaf de top te bekijken.

Toe aan wat adrenaline? Ga dan raften op bijvoorbeeld de Rio Grande. Jamaica wordt ook wel rivieren-eiland genoemd. Je kunt dus op verschillende niveaus een van deze wilde rivieren bevaren. Niet alleen is het raften ontzettend leuk om te doen, je vaart ook nog door de mooiste natuurgebieden van Jamaica. Natuurlijk heb je niet altijd tijd om goed om je heen te kijken, maar wees gerust: er zijn ook momenten zonder stroomversnelling waar je kunt genieten van de prachtige natuur om je heen.

Jamaica is een eiland in de Caribische zee: dat betekent ook hier natuurlijk prachtige stranden! Neem bijvoorbeeld Negril, Doctor’s Cave of Treasure Beach. Witte stranden, helder water en palmbomen zijn hier geen uitzonderingen.

Wat uiteraard ook niet mag ontbreken bij een verblijf in Jamaica is een bezoek aan een rum fabriek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Appleton rum fabriek in Negril.

Zoals ik al zei, denkt iedereen natuurlijk meteen aan Bob Marley bij Jamaica. Ben je fan van Bob Marley? Breng dan een bezoek aan zijn geboortedorp Nine Miles, een karkateristieke plek waar zelfs zijn wieg nog staat. Dit is niet alleen de plek waar Bob Marley is geboren, maar ook waar hij is begraven, dit mausoleum kun je ook bezoeken. Vergeet daarnaast ook zeker niet om Mount Zion te bezoeken: één van de plekken die Bob Marley inspireerde bij het schrijven van liedjes. Het huis waar hij ook heeft gewoond, in Kingston, is nu een museum waar alles over het leven van de bekende reggaezanger te zien is.

× Hoe kan ik je helpen?