Japan

Japan

Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd. Waarom? Vroeger werden veel dingen vanuit Chinees oogpunt bekeken, China was de baas in Azië. Vanuit China lijkt het alsof de zon opkomt in Japan.

Japan is een land van veel contrasten, het heeft zowel moderne steden als traditionele dorpen, kersenbloesembomen en sneeuw, hotsprings en bergen. De hoogste berg is de Mount Fuji, voor de Japanners een heilige berg. Je kunt deze beklimmen, maar mocht dit iets te hoog gegrepen zijn dan is de berg van een afstand bewonderen ook prachtig.

De hoofdstad van Japan, Tokio, is een echte wereldstad en ligt op het eiland Honshu. In 1923 heeft een aardbeving de stad vrijwel volledig vernietigd. De stad is volledig opnieuw opgebouwd en daardoor behoorlijk modern, maar dat neemt niet weg dat je er nog steeds ontzettend veel van de Japanse cultuur kunt terugvinden. Veel van de monumenten die vernietigd waren, zijn prachtig gerestaureerd.

Bezoek in de hoofdstad het keizerlijk paleis, hier leeft de keizer met zijn familie. De Japanse tuinen om het paleis zijn alleen al prachtig om te zien, vooral in de lente wanneer de Sakura’s in bloei staan. De Sensoji Tempel is één van de weinige gebouwen die de aardbevingen goed heeft doorstaan, het is dan ook de oudste tempel van Tokio. De pagode van vijf verdiepingen hoog en de tempel zijn prachtig om te zien! Ook Disneyland ligt in Tokio.

Kyoto is de oudste stad van Japan en heeft een ontzettend rijke cultuur. Je mag deze stad dan ook zeker niet missen met 17 bezienswaardigheden op de UNESCO-werelderfgoedlijst, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen. Eén van die tempels is de Kinkaku-Ji. Het wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd, alles is namelijk bedekt met bladgoud. Bezoek ook de Ryoan-ji Tempel, bekend van de Zen tuinen, en het Geisha district. De stad ligt in een dal en geeft dus ook nog prachtige uitzichten.

Osaka is een andere grote stad in Japan. Hier ligt Universal Studios Japan en het reuzenrad van maar liefst 112 meter hoog, vanwaar je een prachtig uitzicht over de indrukwekkende stad hebt. Dotonbori wordt beschreven als één van de meest hysterische straten ter wereld, bijzonder om mee te maken dus. De Neon-reclames vliegen je hier om de oren. Het kasteel van Osaka is een indrukwekkend bouwwerk in de stad, natuurlijk omringd met de meest prachtige tuinen.

Japan biedt ontzettend veel cultuur, maar ook nationale parken zijn er in overvloede. Door het Shinto geloof hebben ze veel respect voor de natuur, waardoor veel nog ongerept en puur is. Onder andere op het eiland Hokkaido ligt een indrukwekkend nationaal park. Het is de grootste van Japan en geeft je prachtige uitzichten op besneeuwde bergtoppen, vulkanen en warmwaterbronnen. Tevens kun je hier veel dieren spotten, zoals de bruine beer.

Wist je dat Japan ook heerlijke parelwitte stranden heeft met kristalhelder water? Nou ik niet! In het Kerema National Park kun je de perfecte strandvakantie ervaren alsof je op de Malediven zit. Van januari tot maart kun je hier zelfs walvissen spotten, tijdens hun jaarlijkse migratie.

Heeft Japan jou ook positief verrast? Stuur me een berichtje en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

× Hoe kan ik je helpen?