Kaapverdië

Kaapverdië

REISERVARING

“Kaapverdië, een land waar het verschil tussen arm en rijk heel duidelijk te zien is tijdens het bezoek ervan. Kaapverdië is een land welke bestaat uit een eilandengroep in de Atlantische Oceaan welke voor de westkust van Afrika ligt. Ook wordt dit land wel Cabo Verde genoemd en het bestaat uit 10 eilanden, wij zijn op vakantie geweest naar het eiland Sal. Wij is in dit geval mijn 2 zussen, vader, moeder en ik. In februari zijn wij richting het eiland Sal gevlogen en zijn we via het vliegveld naar het bekende plaatsje Santa Maria gebracht.

Santa Maria is het bekendste dorp van het land en hier komen de meeste reizigers voor een strandvakantie. De temperatuur in februari toen wij hier waren was tussen de 20 en 25 graden Celsius, niet verkeerd ten opzichte van het koude Nederland. Ook is regenval nihil in deze maand en schijnt de zon vele uren op dit eiland. Het dorpje Santa Maria bestaat uit een mooi strand met daarbij diverse leuke restaurants en is gericht op toeristen. Omdat wij het leuk vonden om in contact te komen met de locals en ook het voedsel wat zij maken, verbleven wij in een appartement zonder inbegrepen ontbijt of diner. Zo zijn wij naar meerdere restaurants geweest in het dorp, waar een leuke sfeer heerst tijdens het eten.  Nog een leuk aspect aan het dorp Santa Maria zijn de gekleurde huizen die hier te vinden zijn. Dit geeft een leuke sfeer en een zomers gevoel. Natuurlijk zorgt de azuurblauwe kleur van de zee hierbij voor nog meer ultiem vakantiegevoel.

Er is een gedeelte van Santa Maria wat voornamelijk bestaat uit hotels en wat leeft van het toerisme, maar aan de buitenranden van Santa Maria wonen de locals. Deze locals laten het armere leven van Kaapverdië zien, hier zijn krotten te vinden en zijn er gestaakte projecten van het bouwen van flats te zien. Deze projecten zijn gestopt als gevolg van te weinig geld, maar deze gebouwen worden wel gebruikt als woning voor de locals zodat zij een dak boven hun hoofd hebben, wel zonder muren en enige voorziening. Het verschil tussen arm en rijk is hierdoor in een klein gebied heel duidelijk te zien.  

Naast Santa Maria is er nog meer te zien op het eiland Sal. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een georganiseerde dagtour te doen over het eiland. Hierbij zijn we met een volgeladen busje richting het dorpje Palmeira gegaan. In dit dorpje is het lokale dagelijkse leven beter te zien. Dit dorp is een stuk minder toeristisch en in de haven zie je allerlei vissersboten aanmeren met vers gevangen vis. Ook hangen de straten vol met was en zie je de kinderen richting school gaan in hun uniformen. Na het bezoek aan dit dorpje zijn we richting het beroemde blauwe oog van het eiland gegaan, genaamd Buracona. Dit is eigenlijk simpel gezegd een gat in een rots waarin het water helderblauw kleurt. Wel moet hiervoor de zon op de juiste plek staan en is een beetje geluk hierbij wel nodig. Ook mooi om te zien is hoe het water wild tegen de rotsen aanklotst en een bezoekje is daarvoor zeker de moeite waard”.

Vervolgens hebben we een dagtrip gedaan en zijn door de Terra Boa gereden, wat gezien wordt als de fata morgana van het eiland. Dit is een dorre woestijn waar we doorheen moesten richting Pedra Luma. Pedru Luma zijn zoutmijnen met waterbaden waar je kan drijven op het water. Het water hier is 26 keer zo zout als normaal zeewater en zo blijkt maar dat je niet alleen op de Dode zee kan blijven drijven, maar dit ook in Kaapverdië mogelijk is.

Na deze dagtour hebben we de rest van deze vakantie voornamelijk genoten van het lekkere weer, het strand en het lekkere eten in de gezellige restaurantjes. Kortom een heerlijke strandvakantie in februari waarbij we terugkwamen in Nederland met een bruin kleurtje.

Geschreven door Chantal.

× Hoe kan ik je helpen?