Kameroen

Kameroen

Kameroen wordt gezien als klein Afrika, het heeft eigenlijk alles wat Afrika te bieden heeft. Toch hebben veel mensen nog een onveilig beeld over Kameroen. Zij hebben deels gelijk, het noorden van het land kunnen we namelijk inderdaad beter mijden met zijn allen. Echter is dit in de rest van het land niet nodig, los van dat we natuurlijk altijd voorzichtig moeten zijn.

Kameroen heeft een mooie natuur en is een perfecte plek voor vogelliefhebbers. Er leven ook nog gorilla’s en chimpansees in Kameroen. Helaas is dit echter wel in het noorden, dus ik zou je aanraden om hier geen bezoek aan te brengen.

Kameroen beschikt over mooie zandstranden, tropische regenwouden, vulkanen en woestijnen; alles in één dus. Tevens leeft hier de grootste kikker ter wereld: de Goliath Frog. Deze kan maar liefst 33 centimeter lang worden!

Eén van de grootste trekpleisters van Kameroen is de Mount Cameroon. Deze vulkaan is ongeveer 4000 meter hoog en biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Maak prachtige wandelingen door Korup National Park, het oudste regenwoud van Afrika, wandel over de zeven heuvels van de hoofdstad Yaoundé en ontspan in de badplaatsen Kribi en Limbe.

Laat het me weten als je meer informatie wilt ontvangen.

× Hoe kan ik je helpen?