Kenia

Kenia

REISERVARING

“Op safari met je moeder in Kenia, dat leek mij wel wat. Toen ik voor het behalen van mijn fysiotherapie opleiding een reis mocht uitzoeken met 1 van mijn ouders koos ik ervoor om een reis te kiezen die een grote indruk zou maken. De keuze van wat voor continent ik wou was voor mij niet moeilijk en ook een safari leek mij indrukwekkend om te doen samen. Na meerdere landen in Afrika te hebben bekeken, is het Kenia geworden. Een land wat bekend staat om de vele wildparken met duizenden soorten dieren.

Daarnaast spreekt het mij ook aan om naar een ontwikkelingsland te gaan, om te zien hoe groot de verschillen zijn en vanuit mijn opleidingsachtergrond (fysiotherapie, student gezondheidswetenschappen), hoe anders de zorg in zo’n land is geregeld. Aangezien wij een georganiseerde tour vanuit Mombasa hebben gedaan, zie je het écht leven in Kenia wat minder en maak je voornamelijk de toeristische en luxere kanten van het land mee. Maar om toch een klein deel hiervan mee te maken, zijn wij naar een opvanghuis voor straatjongeren geweest in Mombasa zelf. Dit is opgezet door een Nederlandse vrouw en haar doel is om straatjongeren een betere jeugd te geven en tenslotte zelfstandig het leven op de rit te kunnen houden na hun 18de. Om dit verhaal te horen is heel bijzonder en het is erg knap hoe zij dit organiseert met zo weinig middelen en dan toch zo positief in het leven staan. De dankbaarheid van de jongens die daar wonen straalde er dan ook vanaf.

Tijdens onze reis hebben wij meerdere safariparken bezocht, onze reis was georganiseerd en het was een 9-daagse reis waarbij strand en safari werd gecombineerd (9-daagse safari the Mombasa rendez vous). Hierbij zijn wij eerst naar het Tsavo Oost nationaal park geweest, gevolgd door Amboselli park en ten slotte het Tsavo Oost Nationaal Park in combinatie met de Taita Hills. Natuurlijk is het bij een safari altijd afwachten welke dieren je aantreft en wat voor weer het is, maar wij mochten van geluk spreken en hebben een groot deel van de big five mogen spotten. Zo zijn wij meerdere olifanten tegen gekomen, hebben wij een jagend luipaard mogen aanschouwen en zijn we op de laatste dag van de safari ook nog meerdere leeuwen tegengekomen.

Doordat het een luxe trip was, waren de slaapplekken van alle luxe voorzien en was het Keniaanse eten heerlijk. Het mooiste verblijf was dan wel de Sarova Salt Lick lodge, dit is een verblijf wat op hoge palen staat in het safaripark Taita Hills. Na alle indrukken van de safari gingen we weer terug in het busje naar Mombasa, ook een indrukwekkende tocht waarbij je een beter beeld krijgt over hoe de bevolking leeft. Al met al een reis met veel indrukken die je niet zomaar vergeet en wat naast het intens genieten ook heel leerzaam kan zijn! “

Geschreven door Chantal

× Hoe kan ik je helpen?