Letland

Letland

Letland is één van de Baltische Staten. De hoofdstad, Riga, is een ontzettend leuke stad. Mooie gebouwen, vriendelijke mensen, goedkoop, historie, lekker eten en zelfs een strand, dat klinkt toch heerlijk! Het heeft invloeden van verschillende landen, zoals Rusland, Duitsland en vanuit Oost-Europa. Dit maakt de stad erg bijzonder.

Riga is ontzettend leuk om op de fiets te ontdekken! Bewonder bijvoorbeeld het vrijheidsmonument, de Dom van Riga of wandel gewoon door het mooie historische centrum dat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Ook de Poedertoren verdiend een bezoek tijdens je vakantie in Riga. De toren dankt zijn naam aan de rookpluimen die de elf kanonnen achterlieten als ze alle elf tegelijk afgingen. Ook het bezettingsmuseum mag hier niet overgeslagen worden als je een heftig maar interessant stukje over de geschiedenis van Letland wilt leren. Ook bijzonder zijn de Drie Gebroeders: alle drie de huizen zijn gebouwd in een andere eeuw waardoor je goed de ontwikkelingen in de verschillende bouwstijlen kunt zien.

Nationaal Park Slîtere is een mooi, beschermd natuurgebied in Letland. Er leven hier onder andere veel otters en bevers. Van stranden en duinen tot moerasgebieden, de uitzichten zijn hier prachtig! Ook het Nationale Park van Kemeri met een gigantisch moeras en Gauja Nationaal Park, het oudste nationale park van Letland zijn een bezoekje waard.

Tip: een stedentrip naar Riga is goed te combineren met één van de andere hoofdsteden van de Baltische Staten: Tallinn en Vilnius. Een leuke combinatie en zeker betaalbaar!

Wil jij een stedentrip naar Letland en/of één van de andere Baltische landen? Stuur me dan een berichtje en dan ga ik aan de slag!

× Hoe kan ik je helpen?