Macedonië

Macedonië

Dé trekpleister van Macedonië is het meer van Ohrid. Het is één van de oudste en diepste meren ter wereld. Het grootste deel ligt in Macedonië, maar er ligt ook een deel van het meer in Albanië. Het water in het meer is helder en ligt in een mooi gebied omgeven door bergen. Het meer heeft tevens veel zeldzame vissen. Zwemmen, watersporten, van de omgeving genieten of lekker zonnen: het meer van Ohrid is een heerlijke vakantiebestemming.

Skopje is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Macedonië, gelegen aan de rivier de Vardar. Door de aardbevingen zijn er helaas weinig historische gebouwen in de stad terug te vinden. Echter, de gebouwen die de aardbevingen wel hebben overleefd zijn nu extra bijzonder. Bezoek bijvoorbeeld de Millennium Cross op de Vodno berg, het indrukwekkende gebouw van het Macedonisch museum en de Stenen brug die het moderne deel van het centrum met het historische centrum verbindt.

Macedonië heeft een ontzettend mooie natuur, voornamelijk bergachtig en bosachtig. Er zijn drie nationale parken: Pelister, Galicica en Mavrovo. Pelister kent diepe dalen en hoge toppen en heeft tevens twee gletsjermeren. Mavrovo is de grootste van het land, heeft imposante bergtoppen en kent een rijke flora en fauna. Galicica is een berg die is uitgeroepen tot nationaal park. Er leven hier maar liefst meer dan 1.600 soorten vlinders.

Macedonië is een land dat in opkomst is en ontzettend mooie natuurgebieden kent. Daarnaast is het (nog) een goedkope vakantiebestemming.

Wil je meer weten over Macedonië? Stuur me dan een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?