Madagaskar

Madagaskar

Misschien verwacht je het niet maar Madagaskar is een perfecte rondreisbestemming! Het landschap is ontzettend afwisselend waardoor je elke dag in een totaal ander landschap kan zitten. Zo zijn er in het noorden bergen met bossen, is het zuiden vulkanisch, in het oosten vind je tropisch regenwoud en in het zuidwesten is een woestijngebied. Dit klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn?

Daarnaast staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen wat betekent dat het land nog vrij authentiek is en de locals ontzettend gastvrij zijn.

Maar wat kun je er nou allemaal doen? Genoeg! Zo is er bijvoorbeeld een ontzettend mooie onderwaterwereld met koraal en zeeschildpadden. Tevens kun je hier walvissen spotten.

Ontdek de stad Antsirabe met het lokale vervoersmiddel: de Pousse-pousse. Breng een bezoek aan Avenue of the Baobs: een zandpad met aan beide zijden de prachtige Baoab bomen, een prachtig gezicht bij zonsondergang.

Ook leven er een aantal bijzondere dieren op Madagaskar. Denk bijvoorbeeld aan de maki’s die alleen nog in het Ranomafana regenwoud voorkomen en de halfapen in National Park Anasibe.

Het Tritriva kratermeer is ook zeker een bezoekje waard. Het water is diepgroen en erdoorheen kijken gaat dus zeker niet. Het uitzicht over het meer is hier wel echt prachtig. Als je geluk hebt kun je hier een ritueel meemaken van de locals.

Ook voor avontuur zit je goed op Madagaskar. Ga naar het natuurpark Tsingy de Bemaraha. Het gebied ligt vol ravijnen en puntige rotsformaties waar je je ogen uit kunt kijken. Een spannende uitdaging is om door het gebied heen te klimmen. Je wordt in een harnas gehesen en je zit vast. Onderweg heb je ook nog grote kans om bekeken te worden door de maki’s. Het hoogtepunt is de wiebelende touwbrug: zenuwen van staal zijn hier dus wel nodig.

Benieuwd wat Madagaskar nog meer te bieden heeft en of het bij je past? Stuur me een berichtje en dan neem ik hier contact over op.

× Hoe kan ik je helpen?