Madeira

Madeira

Als natuurliefhebber zit je zeker goed op Madeira. Het eiland staat bekend om de prachtige bergen en bloemen en is prachtig groen. Houd je van wandelen? Dan zit je hier ook helemaal op de juiste plek! Ontdek de prachtige natuur over de levadas van Madeira. Levadas zijn oude irrigatiekanalen en deze lopen dwars over het eiland langs watervallen, vele bloemen en bruggetjes. Ze werden aangelegd om het water van het natte noorden naar het drogere zuiden te vervoeren. Niet zo’n wandelaar? Huur dan een auto en ontdek dit prachtige eiland. Denk er wel aan om een auto met een krachtige motor te huren, anders krijg je het heel zwaar in de bergen. Vergeet ook niet om hier links te rijden!

De hoofdstad en tevens grootste stad van Madeira is Funchal. Funchal ligt midden tussen de groene heuvels, wijngaarden en de oceaan. De haven verdiend zeker een bezoekje, deze ligt vaak vol met luxe jachten en cruiseschepen. Je kijkt hier dus je ogen uit. Wat ook echt een aanrader is, is met de kabelbaan naar de wijk Monte. Niet alleen kun je hier de botanische tuinen van het paleis ontdekken, maar je kunt hier ook met een soort slee naar beneden. In een mand op ski’s glij je de berg weer af naar beneden. Een bijzondere ervaring!

Het hoogste punt van het eiland is Pico Ruivo. Het is de hoogste berg van Madeira en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Vergeet ook zeker niet de natuurlijke baden tussen de zwarte lava rotsen. In Porto Moniz kun je heerlijk zwemmen in deze bijzondere omgeving. Grote kans dat je ook met een lokaal gezinnetje in de baden zit, de locals vinden dit namelijk ook een heerlijke plek.

Een stukje cultuur ervaren op Madeira? In Santana kun je de traditionele huisjes van het eiland bezoeken. De huizen zijn driehoekig, hebben rieten daken en zijn wit met rood. Bij sommige mag je zelfs binnenkijken!

Nationale parken, de glazen skywalk, de indrukwekkende kliffen van Ponta de São Lourenço: Madeira heeft genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie op een prachtig eiland. Vergeet trouwens ook niet Ponta do Sol. Met de auto rijd je onder de waterval Cascata dos Anjos door. De waterval valt recht op de regionale weg waardoor je er zo onderdoor kunt rijden met je auto, wederom bijzonder om mee te maken.

Zoals ik al zei zit je als natuurliefhebber dus absoluut goed op Madeira. Helaas kent het eiland weinig stranden. Daarentegen kent het naastgelegen eiland, Porto Santo, prachtige stranden. Porto Santo wordt ook wel het gouden eiland genoemd.

Wil je dit prachtige eiland ontdekken? Stuur me dan gerust een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?