Maleisië

Maleisië

Maleisië is de perfecte rondreisbestemming en bied je de combinatie van strand, cultuur en natuur. Voor elk wat wils dus! Mocht je hier zelf gaan rondrijden, denk er dan wel aan dat ze hier links rijden!

Maleisië bestaat uit twee delen: West- en Oost-Maleisië.

De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, heeft veel te bieden op cultuurhistorisch vlak en kent veel bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de bekende Petronas Twin Towers. De twee identieke torens zijn met een brug aan elkaar verbonden, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Binnen in de torens is tevens een winkelcentrum te vinden.

Ook leuk in Kuala Lumpur is de Tinfabriek, China Town en het KL Forest Eco Park: een regenwoud in de stad! Net buiten Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. Het is één van de belangrijkste bedevaart plekken voor Hindoes. De grotten zelf zijn niet alleen indrukwekkend, maar ook wat je bij aankomst aantreft. Je wordt hier namelijk welkom geheten door een 42 meter hoog gouden standbeeld.  

Taman Negara National Park is een mooi stukje natuur in het binnenland van Maleisië. Het is beschermd regenwoud waar veel verschillende dieren leven. Je kunt niet tot het einde met de auto, je vaart met de boot het park in.

Nóg een hoogtepunt: de Cameron Highlands. Deze enorm vruchtbare hoogvlakte staat vooral bekend om de theeplantages. De miljoenen theeplanten hier zorgen voor een prachtige groene omgeving.

Ben jij een avontuurlijke reiziger en gek op natuur? Dan mag je Borneo zeker niet overslaan. De diversiteit aan flora en fauna is hier enorm. In de jungle leven onder andere de Borneo dwergolifant, Sumatraanse neushoorn, zeldzame vogelsoorten en natuurlijk de Orang-oetan. Ben jij ze niet tegengekomen in het regenwoud? Dan kun je altijd nog naar één van de opvangcentra, zoals Semenggoh Wildlife Centre, waar ze volledig in hun eigen leefomgeving leven.

Ook duikliefhebbers zitten zeker goed in Borneo. Er zijn hier verschillende plaatsen die op de lijst van mooiste duikplekken ter wereld staan.

Ook Mount Kinabalu, de hoogste berg van Maleisië, ligt op Borneo. De berg ligt in het Kinabalu Nationaal Park en is meer dan 4.000 meter hoog. De berg staat bekend als één van de meest toegankelijke bergen ter wereld. Wel belangrijk om te weten is dat er slechts 150 mensen tegelijk op de berg mogen zijn. Dit moeten we dus wel van tevoren voor je reserveren!

Zoals ik al zei is Maleisië de combinatie van cultuur, natuur en strand. Ook de stranden zijn ongelooflijk mooi in Maleisië. Neem bijvoorbeeld de stranden op het eiland Langkawi: poederwit met palmbomen en kristalhelder water. Het zijn echter nog niet eens de mooiste van Maleisië. De Perhentian Islands worden vaak als nog veel mooier ervaren. Het is een tropisch paradijs wat je gegarandeerd een Bounty gevoel geeft. Ook voor duiken en snorkelen zit je hier goed met koraal, gekleurde vissen, zeeschildpadden en (ongevaarlijke) haaien.

Ik heb nog lang niet alles beschreven wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft, maar zoals je kunt zien is er meer dan genoeg te doen en zal je van de ene verbazing in de andere vallen.

× Hoe kan ik je helpen?