Malta

Malta

Malta bestaat uit 3 eilanden: Malta zelf, Gozo en Comino. Alle drie de eilanden hebben een eigen karakter. Comino is het kleinste eiland van de drie. In de winter wonen hier maar zo’n drie mensen. Comino is vooral bekend vanwege de Blue Lagoon. Het is de perfecte plek om te duiken en snorkelen in het heldere blauwe water. Soms kun je wel zo’n 30 meter diep kijken. Hoewel de Blue Lagoon veruit de populairste plek is op het eiland, zijn er nog veel meer mooie plekken om te snorkelen of duiken. Ook is het eiland perfect om even de rust op te zoeken, alleen dan niet bij de Blue Lagoon zelf vanwege het toerisme.

Gozo is ook een heerlijk eiland om tot rust te komen. Waar het eiland Comino de Blue Lagoon heeft, heeft Gozo de Blue Hole. Het is een natuurlijk zwembad omgeven door rotsen, waar je mooi kunt duiken of gewoon een verfrissende duik kunt nemen. In de hoofdstad van het eiland, Victoria (door de inwoners zelf Rabat genoemd), vind je de prachtige citadel. De stadsmuren zijn ontzettend hoog, dus ze geven je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wandel door de smalle mooie steegjes van de stad en ontdek de lekkernijen van Gozo.

Omdat Gozo wat kouder en natter is dan Comino en Malta, is het er ook een stuk groener. Stap in de auto en ontdek de prachtige plekjes in de natuur van Gozo. Bezoek ook zeker de zoutvlaktes op het eiland, dit schijnen zelfs de oudste ter wereld te zijn!

Dan tot slot het eiland Malta zelf. Het is een eiland met veel geschiedenis, duikmogelijkheden en feestopties. De hoofdstad van Malta is Valletta, deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kent veel historische gebouwen en een prachtige architectuur. Zeker geen onverdiende plek op de lijst dus! De hoofdstad is echter niet de grootste stad van het eiland, dat is namelijk Sliema. De stad ligt centraal op het eiland wat dus handig is om de leukste plekken van het eiland te ontdekken. Verder heeft Sliema een eindeloze boulevard en veel beachclubs om heerlijk te genieten.

Wist je dat Malta ook een bruisend nachtleven heeft? Bijvoorbeeld in de badplaatsen St. Julians en St. Pauls Bay. Maar ook zijn er veel openluchttheaters waar regelmatig de beste dj’s ter wereld draaien!

Hoewel Malta geen typische strandbestemming is, zijn er wel genoeg leuke en mooie baaitjes op het eiland te vinden. Hoewel er weinig zandstranden zijn, is het wel een prachtig eiland om de onderwaterwereld te ontdekken in het heldere water!

Veel scenes van de serie Games of Thrones zijn op Malta opgenomen. De locaties zijn van zichzelf al prachtig, maar als fan maakt het feit dat hier scenes opgenomen zijn het nog meer een bijzondere plek! Ook een leuke filmlocatie is Popeye Village. Het dorpje ligt aan een prachtige baai en is sprookjesachtig. Het dorpje is speciaal gebouwd voor de opnames van de film Popeye, voornamelijk bekend van de tekenfilms. Niet alleen leuk om het jeugdsentiment terug te halen, maar ook leuk om met je kinderen te bezoeken!

Heeft deze bestemming jou ook verrast? Stuur me gerust een berichtje en dan praten we er over verder!

× Hoe kan ik je helpen?