Mauritius

Mauritius

Hoewel Mauritius vaak als strand- en honeymoonbestemming wordt gezien, heeft het land nog veel meer te bieden. Desalniettemin is Mauritius een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld! Naast de prachtige stranden kun je hier ook ontzettend mooie duiktochten maken. In het zuiden van het eiland kun je bijvoorbeeld duiken met stierhaaien. In het westen kom je wat meer bij de grotten terecht en tevens een scheepswrak.

Een dagje geen zin in het strand? Het eiland heeft ook een prachtige natuur om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de gekleurde zandduinen: Seven Coloured Earth. Hoewel veel mensen denken dat het kunstmatig is aangelegd is niks minder waar: het is puur natuur. Als natuurliefhebber mag je dit dus zeker niet missen tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland. Ook de Chamarel watervallen zijn zeker een bezoekje waard, vanaf 80 meter hoogte vallen ze naar beneden: een prachtig gezicht. 

Midden in een groene omgeving ligt het kratermeer Ganga Talao. Het wordt gezien als de meest heilige Hindoestaanse plek van Mauritius. Er staat dan ook een enorm standbeeld van de god Shiva.

Zin in nog wat natuur? Breng dan een bezoek aan Casela Nature & Leisure park. Hier leven onder andere jachtluipaarden, leeuwen en apen. Ook nog op zoek naar avontuur? Ontdek dit park dan per quad.

De 3e langste zipline ter wereld ligt ook op Mauritius! Bij Vallée des Couleurs ‘vlieg’ je over de prachtige groene omgeving van Mauritius.

Ook op het gebied van geschiedenis heeft Mauritius wat te bieden. Zo kun je een bezoek brengen aan Maison Eureka: een koloniale plantagewoning. Het is nu opengesteld voor publiek en je kan hier dus alles te weten komen over de geschiedenis van de plantages en hoe men destijds woonde.

Tot slot kun je nog een bezoek brengen aan Le Morne Brabant: een schiereiland waar veel slaven zich schuilhielden. Het schiereiland staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet zonder reden. Los van de prachtige stranden kun je hier de gelijknamige berg beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Wist je dat hier zelfs een onderwater waterval is?

Wil je meer weten? Stuur me een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?