Namibië

Namibië

REISERVARING

“Namibië is een land vlak boven Zuid-Afrika met veel verschillende landschappen. Het is een land wat op het gebied van natuur en leefwijze van de mensen erg van Nederland verschilt. De verschillen tussen arm en rijk zijn erg groot. De hoofdstad Windhoek heeft weinig te bieden en is een plek waar je even kunt acclimatiseren, maar waar je zeker niet te lang moet blijven. Een van de hoogtepunten van Namibië was voor mij zeker Etosha National Park, dit is een prachtige plek om op safari te gaan. Het is een van de grootste natuurparken in Zuidelijk Afrika en hier kun je veel verschillende dieren spotten. En prachtige plek om je een aantal dagen te kunnen vermaken en met je eigen safari auto rond te rijden.

Een andere plek in Namibië die je zeker niet mag missen is de Sossusvlei, een groot natuurgebied met de grootste duinen van het hele land. Hier kun je verschillende duinen beklimmen en de prachtige zonsopkomst of ondergang bekijken. Een onderdeel van de Sossusvlei is de Deadvlei, dit is een vallei die volledig afgesloten is van water, waardoor het er droog is en er een landschap is met dode bomen. Ik vond dit zelf een bijzondere en mooie plek, omdat het landschap erg uitzonderlijk is. Om bij de Sossusvlei te komen moet je door Sesriem, hier staan verschillende prachtige lodges, een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. 

Een andere plek waar je kunt ontspannen is Swakopmund, dit is een stadje gelegen bij de kust. Namibië is een voormalig Duitse kolonie en nergens in Namibië zie je de Duitse invloed nog zo duidelijk terug als hier. Het is een gezellige kustplaats met veel lekkere restaurantjes waar je dan ook kunt dineren met schnitzel en een lekker Duits biertje. Ook kun je hier lekker uitrusten bij het strand of als je iets meer actie wilt kun je verschillende activiteiten ondernemen in de duinen. Zo kun je bijvoorbeeld quad rijden door de duinen of sandboarden. 

Namibië heeft nog veel meer mooie plekken en bijzondere landschappen die je kunt bezoeken, maar dit waren voor mij wel echt de hoogtepunten. Wat Namibië voor mij zo speciaal maakt is dat de landschappen zo verschillend zijn. Het land is erg geschikt om het zelf met de auto te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een auto met rooftoptent huren en verblijven op een van de vele campings in het land. Dit is een makkelijke manier om het land te ontdekken. Als je wat minder van kamperen houdt kun je ook in een mooie luxe lodge of homestay verblijven. Als je met de auto door het land rijdt is geen moment hetzelfde, elke paar uur veranderd het landschap compleet.  

Namibië is ook erg geschikt om te combineren met andere Afrikaanse landen. Zo had ik zelf op de terugweg een overstap in Kaapstad en daar ben ik nog een weekje extra gebleven. Als je de tijd hebt is dit echt een geweldige stad waar je je zeker niet hoeft te vervelen! Ook kun je makkelijk naar het noorden rijden en de Victoria watervallen bezoeken, deze kun je vanuit zowel Zambia als Zimbabwe bezoeken. Deze watervallen behoren tot de grootste van de wereld en zijn 1,7 km breed! Wanneer je Zambia of Zimbabwe met Namibië wilt combineren is dit zeker een plek die je niet mag missen! “

Geschreven door Lotte

× Hoe kan ik je helpen?